A budapesti Honvéd-kupa a második válogatóverseny volt az Európa-bajnokságra

2022.02.10. 16:26

A zsombói Jákó Miriam duplázott

A juniorok között megnyert alapverseny után az összevont döntőben is első lett a budapesti Honvéd-kupán a zsombói Cél-Tudat SE versenyzője Jákó Miriam, de rajta kívül is értek el remek eredményeket a klub sportolói.

M. J.

Jákó Miriam (Cél-Tudat SE, Zsombó) harmadik helyen áll a hazai ranglistán. Fotó: Cél-Tudat SE

A 10 méteres légpisztoly versenyszám összevont döntőjében a nőknél a még juniorkorú Jákó Miriam (Cél-Tudat SE, Zsombó) győzött 236,3 körrel a sportlövő Honvéd-kupán, amely a második válogató volt a márciusi, norvégiai Európa-bajnokságra. Az alapversenyt a korosztályoknak külön rendezték, és a junio­roknál Jákó Miriam 570 körrel szintén az élen zárt.A sportlövők harmadik vá­logatóversenyét rögtön ezen a hétvégén, szombaton és va­sárnap rendezik meg ugyancsak Budapesten, amelyen a zsombói Cél-Tudat SE sportolói megint érdekeltek lesznek, de a Délalföldi Lövész Akadémia is képviselteti magát a lövészeivel. 

 

 

Közben érdemes megvizsgál­­ni az aktuális hazai ranglistát is: ezen a nők 10 méteres légpuska számában a zsombói Dénes Eszter második, míg a nők 10 méteres légpisztoly ka­tegóriájában Jákó a harmadik helyen áll. 

 

 

Eredmények, Honvéd-­ku­­pa második válogatóverseny, Budapest. 10 méter lég­­pisztoly, juniorok, nők, kva­­lifikáció: 1. Jákó Miriam, 15. Riesing Borka (mindkettő Cél-Tudat SE, Zsombó); felnőttek, nők, összevont döntő: 1. Jákó M. 10 méter légpisztoly, felnőttek, férfiak, kvalifikáció: 31. Zsoldos Jázon (Délalföldi Lövész Akadémia, Algyő-Szeged – DLA), 32. Bartók Csaba (Tisza Volán SC, Szeged – TVSC), 43. Varga Dávid (DLA), 53. Kis László Mihály (DLA). 

10 méter légpuska, serdülők, fiúk: 5. Tunyogi Adorján Csaba (CTSE); ifjúságiak, fiúk: 14. ifj. Takács Péter, 21. Takács Pál Ignác (mindkettő TVSC); juniorok, fiúk: 1. Csendes Dá­­vid, 5. Dénes András, 9. Rescsik Csaba (mindhárom CTSE), 17. ifj. Takács P.; összevont döntő: 3. Csendes D. 10 méter légpuska, serdülők, lányok: 1. Keresztesi Inez, 3. Ökrös Gitta, 4. Rácz Panka, 9. Tamás Hanna (mind CTSE). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában