Helyi sport

2022.02.09. 11:50

Erős mezőny a Bocskain

Debrecen felkészült a 66. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny megrendezésére, amely első alkalommal lesz pénzdíjas – összesen 100 ezer dollárt osztanak szét –, mi­­után bekerült a nemzetközi szövetség újonnan induló World Bo­­xing Tour sorozatába. 

 

 

A február 13-ig tartó Bocskai-emlékversenyen, amelynek a hivatalos megnyitóját tegnap tartották, 20 ország mintegy 200 versenyzője lép majd ringbe 13 férfi és 12 női kategóriában. Erős lesz a mezőny, egyebek mellett Angliából Franciaországból, Ukrajnából, Törökországból, Szerbiából, Brazíliából, Fehéroroszországból és Csehországból érkeznek neves bokszolók Debrecenbe. 

 

 

A szentesi Bertók Róbert szövetségi kapitány jelezte: nyolc felnőtt magyar bajnok sérülés vagy Covid-fertőzés miatt nem tud részt venni a versenyen, de az U22-es és a felnőttkeret nagy része ringbe száll. A 204 nevezett között 39 magyar férfi és 25 magyar női ökölvívó található. A magyar válogatott a kis és a nagy súlycsoportokban a legerősebb, ezekben a kategóriákban is komoly eredményeket vár. Elmondta azt is, hogy a magyar indulók a brazil válogatottal készültek az elmúlt héten, az ott mutatott teljesítményük biztató a sikeres versenyzést illetően. 

 

 

A mezőnyben két Csongrád-­Csanád megyei ökölvívó is megtalálható: a győri országos bajnokság 80 kg-os döntőjében győztes hódmezővásárhelyi Kovács Pál és az általa legyőzött szegedi Kis Máté is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában