Helyi sport

2022.02.08. 10:51

Tűz és hideg fej

Sorozatunkban a megyei II. osztály csapatainak őszét értékeljük, ezúttal az ősz végére remek formába lendült Mártélynál érdeklődtünk. A csapat pályagondjai is megoldódni látszódnak, miközben minimálisan változik a keret.

V. P.

Az ősz végére felkapaszkodott a hatodik helyre a Mártély a megyei II. osztályban, köszönhetően annak, hogy az utolsó öt bajnokijából négyet is meg tudott nyerni. Végül 22 ponttal zárta a szezon első felét, amely során pályagondokkal is küzdött a csapat, ám úgy tűnik, ez tavaszra megoldódik majd. 

 

– Az első hetekben nem állt össze a csapatunk, egy kicsit rendet kellett tenni a fejekben. Később ez meglátszódott az edzéseken és a meccseken is, mert egy fegyelmezett csapat lépett pályára hétről hétre, jó teljesítményt tudtunk nyújtani. Volt rajtunk egy kis nyomás a szurkolók felől is, hiszen mindenki szerette volna, hogy Mártélyon játsszunk. Tavasszal remélhetőleg minden akadály elhárul, és a hazai meccseinket már Mártélyon játszhatjuk – mondta lapunknak Brizik-Bodrogi István, a Mártély játékos-edzője. 

 

A kerettagok múlt hét csütörtökön kezdték meg a közös munkát a tavaszi szezonra, a hathetes felkészülési időszakot pedig edzőmeccsek törik meg a hétvégén, és a tervek szerint hét közben is gyakorolnak majd a Tömörkény elleni, március 12-én esedékes bajnoki rajtig. Az edzőmeccsek sorát Hódmezővásárhelyen nyitják, ahol vasárnap 10 órától a Békés megyei III. osztályban szereplő Pusztaföldvárt fogadják. Ami a keret összetételét illeti, munkahelyi elfoglaltság miatt Kovács Attila távozik a csapattól, viszont a támadószekciót két játékos frissítheti fel, tőlük egyértelműen gólokat várnak a tavasszal. Nagyobb változás nem várható a Mártélynál, a két érkező pedig hamarosan hivatalos is lehet. 

 

A mártélyiak hátránya csak hat pont a második Balástya mögött, azaz egy komolyabb tavaszi idénnyel még a dobogó sem elérhetetlen a csapat számára. 

– Minden meccset meg szeretnénk nyerni, remélem, ez nem megy át majd görcsösségbe. Tüzesen kell játszanunk, ugyanakkor hideg fejjel is, szeretnénk, hogy amikor kimegyünk a pályára, mindenki száz százalékot nyújtson, de nincs ok az aggodalomra – zárta Brizik-Bodrogi István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában