Röplabda

2022.03.01. 07:33

Befejezésként ászt ütött Pozzobon

Vert helyzetből, két meccslabdát hárítva nyert a Dág ellen a Lila iskola tornatermében a Vidux-Szegedi RSE a férfi röplabda NB I. alapszakaszának 13. fordulójában.

B. D.

Óriási öröm a végén. A Vidux-SZRSE Pozzobon (19) fogadhatatlan nyitásával nyerte meg a mérkőzést. Fotó: Kocsis Alíz

Az utolsó pontig izgalmas rangadót játszottak a szegedi férfi röplabdázók. Önbizalommal telve érkezett Szegedre a Dág, amely szoros csatában elvitte az első két szettet, így a harmadikban a meccsben maradásért kellett küzdenie Nacsa Gáboréknak. 

Kiélezett küzdelem folyt a pályán, a vendégek két meccs­labdáját is kivédekezték a szegediek. A fordítás továbbrepítette a hazaiakat, egyenlítettek, majd következhetett az aranyszett. 

A mindent eldöntő ötödik szett parádésan indult szegedi szempontból, 4:0 után 9:9-nél eltűnt a különbség az eredményjelzőről. 13:13-ig meneteltek, majd ekkor Nacsa ütésével és Davi Pozzobont parádés és fogadhatatlan nyitásával összejött a szegedi siker. 

Az alapszakasz utolsó fordulójában a Vidux-Szegedi RSE vasárnap 17 órától Dorog lesz a Dág vendége. 

Fésüs Erzsébet: – A helyezés miatt már nem számított a fordítás, de lelkileg óriásit erőt adhat majd a rájátszásban. Ennél nehezebb helyzetet ki sem lehet alakítani, és mi innen mégis továbbléptünk, ezt a meccset leginkább fejben nyertük meg. Csak azt sajnálom, hogy az első két szettben rengeteget hibáztunk. Olyan hibákat vétettünk, amelyeket máskor nem, de inkább most járjunk így, mint a rájátszásban. 

Vidux-Szegedi RSE (3.)–Dág KSE (2.) 3:2 (22:25, 21:25, 26:24, 25:20, 15:13) 

Férfi röplabda NB I., Liga alapszakasz, 13. forduló. Szeged, Lila iskola, 100 néző. Vezette: Soltész, Bibók. 

Vidux-Szegedi RSE: Dileo, Nacsa, Honti, Pozzobon, Csányi, Csendes. Csere: Borsi (libero), Piti, Bodnár. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában