Előbb a női csapat, majd a férfiak ugranak vízbe

2022.03.12. 11:33

Dupla meccs Szentesen

Fontos mérkőzések várnak a szentesi OB I.-es vízilabdacsapatokra ma. 16 órától a női együttes a Tatabányát fogadja, egy győzelemmel pedig bebiztosíthatja, hogy az ötödik helyért folytassa a rájátszást, míg a férficsapat három ponttal a bennmaradás felé tehetne meg egy komoly lépést.

B. D.

Hétről hétre az utolsó szalmaszálak egyikébe próbál kapaszkodni a Metalcom Szentes OB I.-es férfi vízilabdacsapata. A mai lesz talán az a találkozó, amelynek a végén a legnagyobb eséllyel szállhatnak ki győz­­tesen a medencéből Somogyi Balázsék. 18 órára a tizedik helyen álló, huszonhárom pontos Pécs érkezik a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodába. 
 

 

– Sajnos Pécsett vereséget szenvedtünk, de ez most egy teljesen más mérkőzés lesz. Nehéz helyzetben, a 24. órában járunk. Ezzel mindenki tisztában van, de nem szabad törődnünk vele, csak a győzelemmel. Egyértelmű és egyetlen célunk, hogy itthon tartsuk a három pontot. Nehéz feladat lesz, amit a pécsiek eredményei is mutatnak idén, de nem áll előttünk lehetetlen feladat. Senkinek sincs szüksége extra motiváció­ra, mindannyian úgy edzettünk, hogy most végre kijöjjön az az eredmény, amit mi és a szurkolók is elvárunk magunktól – fogadkozott a találkozó előtt Lajkó Márton, a Metalcom Szentes vízilabdázója. 
 

 

Az akár sorsdöntőnek is nevezhető férfimeccs előtt 16 órától a Valdor Szentes női gárdája is medencébe ugrik. Matajsz Márk vezetőedző ta­nítványai a kilencedik pozíciót elfoglaló Tatabányát látják vendégül. A hazaiak hatodikak tizennyolc ponttal az OB I.-es tabellán. 
 

 

– Sokat készültünk erre a meccsre, mert kellemetlenül ránk tudják erőltetni a játékukat. Mindenképpen dominálni szeretnénk, és simán megszerezni a győzelmet. Ehhez masszív védekezésre lesz szükségünk, támadásban pedig az M-zónájukat kell majd áttörnünk – árulta el Füsti Molnár Janka, a Kurca-partiak kapusa. 
 

 

Mindkét mérkőzésre ingyenes lesz a belépés, amelyek előtt a szentesi uszoda halljában továbbra is várják a tárgyi vagy anyagi felajánlásokat az Ukrajnából menekülők számára. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában