Helyi sport

2022.03.01. 06:56

Hatalmas lépés a felsőházba

Az első perctől az utolsóig kitartott a szegedi férfi vízilabdázók koncentrációja, ami 14–9-es Tisza-parti sikert eredményezett az UVSE vendégeként az OB I. 22. fordulójában.Már pénteken elutazott Bu­­dapestre a Szegedi VE férfi vízilabdacsapata. Délelőtt még a Tiszavirág Sportuszodában edzettek Kiss Csaba tanítványai, majd este a Vasas ellen gyakoroltak.

Munkatársunktól

20220129 Szeged SZEGEDI VE - PannErgy-MVLC-Miskolc Szegedi VE-Miskolc OB I.-es férfi vízilabda-mérkőzés. Képen: Bóbis Botond Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Bóbis révén a szegediek szereztek vezetést az UVSE otthonában, amire még az első negyed közepén válaszoltak a hazaiak. A negyed hajrájában Sánta Dániel emberelőnyből volt eredményes, majd Tóth Gyula az utolsó pillanatokban gólt szerzett, így nyolc perc után 3–1-re vezetett a vendégcsapat. 

A második negyedben so­káig nem született gól. A vendégek emberelőnybe kerültek, de előtte időt kértek. És ez mennyire hasznos volt, egy remek akció után Boros talált a kapuba, 1–4. Ekler révén szépítettek a fővárosiak, de erre Sánta gyorsan válaszolt, így a félidőben 5–2-re vezettek a szegediek. 

Az egykori szegedi játékos, Csapó István gyermekének, Ádámnak a góljával került kö­­zelebb a lila-fehér gárda, de jött Kardos villanása, máris visszaállt a rend, 6–3. Jött egy újabb hazai találat, amire Kardos, majd a fiatal Leinweber válaszolt, így tovább nőtt a Szegedi VE előnye. A befejező negyed előtt 5–8-at mutatott az eredményjelző. Előnyből volt eredményes az UVSE, erre két góllal válaszoltak a vendégek, 6–10. Ez pedig olyan lendületet adott Kiss Csaba tanítványainak, hogy a végén magabiztos győzelmet arattak. 

Kiss Csaba: – Kemény meccs­­­­re készültünk, és az is volt. Élvezetes, sok gólt és kiállítást hozott a találkozó, amiből mi jöttünk ki jól. Örülök annak, hogy nem az ősszel játszottunk itt az UVSE otthonában, mert tanultunk azokból a meccsekből, nem estünk abba a hibába, mint néhány ellenfelünk. Büszke vagyok a csapatomra, végig megőrizték a hidegvérüket, végig megvolt a koncentráció, így nagyon örülök a győzelemnek. 

 

UVSE–Szegedi VE 9–14 (1–3, 1–2, 3–3, 4–6)

E.ON férfi vízilabda OB I., 22. forduló, Budapest, Komjádi uszoda, 100 néző. 

Vezette: Vogel, Várkonyi. 

UVSE: Bisztritsányi – Korényi, Ionescu 2, Csapó 1, Bencz 2, Vámosi 2, Szentesi. Csere: Belényesi, Seeler, Szécsi, Ekler 1, Hegedűs, Lehoczky 1. Vezetőedző: Vincze Balázs. 

Szegedi VE: Gyapjas B. – Sánta 3, Tóth Gy. 1, Bóbis 1, Horváth 2, Kürti, Boros 2. Csere: Kardos 3, Baj 1, Vékony, Hajdu, Mekkel, Leinweber O. 1. Vezetőedző: Kiss Csaba. 

Gól – emberelőnyből: 14/5, ill. 16/8. Ötméteresből: –, ill. 2/1. 

Kipontozódott: Bencz, ill. Bóbis, Vékony. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában