Helyi sport

2022.03.19. 11:30

Íjászérmek Budapestről

Munkatársunktól

A Pestszentimrei sportkastélyban rendezték meg az idei IFAA Teremíjász Országos bajnokságot, amelyen a Szegedi Sport­íjász Egyesület három versenyzője vett részt, mindannyian reflexíjban, nyílt kategóriában indultak, és mindhárman éremmel térhettek haza a fővárosi viadalról, sőt, ketten országos bajnoki címet szereztek. 

 

A szegedi klub versenyzői közül Falat Réka és Ónodi Boglárka a felnőtt női mezőny 18 méteres távján voltak érdekeltek. Előbbi végig remek mentális állapotban lőtt, és csupán egyetlen kör döntött közte és a MALÉV versenyzője, Tóth Mó­nika között. Viszont ez Falat javára döntött, így a szegedi íjász országos bajnoki címet szerzett. 

 

Ónodi Boglárka is hasonlóan komoly küzdelemre kényszerült, és szép eredményért küzdhetett, nagy csatát vívott a bronzéremért, és klubtársával azonosan, egy roppant szoros küzdelemben, de megelőzte ellenfelét: csupán három pont döntött a javára, végül így egy bronzéremmel távozhatott a fővárosból, azaz a dobogón két szegedi lány állhatott a verseny végén. 

 

A szegedi küldöttség harmadik tagja, Tar Ferenc Milán ugyanebben az íjkategóriában a junior férfiakkal versenyzett az ob-n. Ugyan sokat küzdött a tartással, valamint sok pontot benne is hagyott a versenyben, de mindez a végeredményre nem volt kihatással, így is magabiztosan tudott győzni, így átvehette az országos bajnoknak járó aranyérmet és kupát. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában