Helyi sport

2022.03.18. 12:00

Szereti még mozgatni a vasakat

Meghosszabbodott Nagy Péter súlyemelő felkészülési időszaka az Európa-bajnokságra, de nem bánja. Várja már az első versenyét, mert a tét mindig feldobja. A motivációját pedig tizenhétszeres magyar rekordbajnokként sem kell keresnie, célja továbbra is a nemzetközi szint elérése.

Becsei Dávid

20211120 Szeged Átadták a súlyemelők felújított edzőtermét, majd versenyt is rendeztek az Etelka soron. Képen: Nagy Péter súlyemelő Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A decemberi világbajnokság óta nem járt versenyen Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője. Az év eleje csendesen telik a tizenhétszeres rekordbajnoknál. Önkéntes katonaként nemrég telt le alapkiképzése, amely során szerencsére csak Tiszaszigetig kellett utaznia naponta, így az edzéseit rendszeresen megtarthatta.

 

– A január és a február mindig a kemény munkáról, az alapozásról és a hosszú sorozatokról, mintsem a maximalizálásról szól. Mindezek tekintetében nem érint hátrányosan, hogy április helyett május 28. és június 5. között rendezik meg az Európa-bajnokságot. A dátum mellett a helyszín is változott, Szófia helyett az albán fővárosba, Tiranába kell majd utazni – árulta el a Délmagyarország érdeklődésére Nagy Péter. 

 

Az időpontváltozás miatt némiképp változtatnia kellett edzésprogramján, de ez inkább könnyebbséget, mint nehézséget okozott neki. Két hónappal meghosszabbodott a felkészülése, így jobb erőben versenyezhet majd, valószínűleg az utolsó, június ötödikei versenynapon. 

 

Tavaszi versenynaptára szellős, nincs oka a kapkodásra. Március 26-án címvédőként a tatabányai masters országos bajnokságon indítja az évet, majd április 9-én Tégláson magyarkupa-küzdelmeket ren­­deznek, amelyen szintén részt vesz. Április utolsó hétvégéjére Spanyolországba utazik a csapatbajnokság aktuális fordulójára, majd egy hónapja lesz felkészülni az albániai Eb-re. 

 

– Várom már a versenysze­zont, mert a tét feldob, és min­dig jobban teljesítek. Nem bo­­nyolítom túl, még mindig szeretem a vasakat mozgatni. Nem az egyéni csúcsok megdöntése motivál, hanem hogy továbbra is ott legyek a nemzetközi szinten. Célom, hogy 400 kg fölé menjek idén is összetettben. Még érzem magamban, hogy képes vagyok erre – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy mi motiválja háromszoros olimpikonként, tizenhétszeres rekordbajnokként. 

 

Az Eb-mezőnyről elmondta, egyelőre még képlékeny, de valószínűleg csonka verseny lesz. A háború okozta szankciók miatt az orosz súlyemelők sem versenyezhetnek – amivel nem ért egyet –, míg az ukránokról nincs információ, tudnak-e készülni. Az viszont biztos, a hírekben is megjelent, hogy a súlyemelők edzőközpontját is bombatámadás érte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában