Vízilabda

2022.03.01. 07:22

Tudják, mi a tét az UVSE ellen

Legalább olyan domináns kezdést vár az UVSE ellen Meixner Marcell, a Metalcom Szentes vízilabdakapusa, mint ahogyan legutóbb Miskolcon indítottak. Itt szakadt meg a Kurca-partiak tizenhárom mérkőzésen át tartó rossz sorozata a 7–7-es döntetlennel.

Becsei Dávid

Meixner és a Metalcom Szentes célja az OB I-es tagság megőrzése. Archív Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

– Magabiztos játékképet mutattunk Miskolcon, amit annak köszönhettünk, hogy megva­lósítottuk azokat a játékelemeket a vízben, amelyeket új edzőnk, Szilágyi Péter kért tőlünk, illetve amelyeket már Pellei Csaba irányítása alatt is játszottunk – emlékezett vissza a szentesiek kapusa, Meixner Marcell.A 30 éves játékos hozzátette, a mérkőzés derekán érzett egy kis fáradtságot társain, ekkor a Miskolc vissza is jött a meccsbe háromgólos hátrányból. 

– Született ekkor egy-két elváltás, illetve rossz blokk vé­­dekezésben, de ez bármelyik találkozón megtörténhet. Inkább az a fájó, hogy olyankor jöttek ezek, amitől teljesen megváltozott a játék képe, és a fölényünk sem volt már egyértelmű. Szerencsével akár még a hazaiak is nyerhettek volna – értékelte őszintén a döntetlent. 

Ezen a mérkőzésen kifejezetten jól ment a védés Meixner Marcellnek. Huszonkét lövésből tizenötöt hárított, ami hatvankét százalékos védési hatékonyságot jelent. 

– Az ország egyik legjobb centerének számító Lukas Se­mannal szemben jól sikerült védekeznünk, rendben voltak a blokkjaink, így nekem is mutatkozott sanszom egy ilyen teljesítményt nyújtani a védelmünk mögött – nyilatkozta a Délmagyarországnak. 

 

Az elmúlt héten a szerbiai Újvidéken edzőtáboroztak két napot a szentesiek, ami Meixner szerint érződött a csapaton. Mentálisan is előrébb jutottak, de a taktikai tréningekkel is jól haladtak, átbeszélték az elmúlt hetek hiányosságait. 

 

Az e heti munkát hétfőn kondiedzéssel nyitották meg. A hét első felében a fizikális edzések és a videózások lesznek többségben, majd a szombaton 18 órakor kezdődő hazai UVSE-mérkőzéshez közeledve Szegeden is kétkapuznak majd a Tiszavirág Sportuszodában Sánta Dánielékkel. 

– Mindenki tisztában van a hétvégi bajnokink jelentőségével. Rengeteg úszással fű­­­szerezett találkozóra számítok az UVSE ellen, sok emberhátránnyal és emberelőnnyel. Sikerességüket pedig a do­­minanciánk határozhatja meg, mennyire sikerül az első perctől kezdve, illetve meddig sikerül ezt tartani – vélekedett Meixner Marcell. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában