Vízilabda

2022.03.21. 06:03

Túlságosan kevés gólt lőttek

A szegedi védelemre nem lehetett panasz a Honvéd otthonában, támadásban viszont akadozott a gépezet, így Kiss Csaba tanítványai 7–5-ös vereséget szenvedtek az E.ON-férfivízilabda OB I. 25. fordulójában Budapesten.

Becsei Dávid

Itthon még a BVSC ellen javíthat a Szeged. Archív Fotó: Török János

Fotó: Török János

Utolsó idegenbeli találkozóján az alapszakaszban Budapestre, a Kőér utcai uszodába utazott a Szegedi VE. Nem volt teljes a Tisza-parti együttes kerete, ugyanis Tóth Gyula, Mekkel Máté és Pörge Zsombor hiányzott, bekerült Leinweber és Báthory.A Honvéd és a Szeged őszi meccsét előbbi nyerte meg 11–6-ra a Tiszavirág Sportuszodában, így ennek a mérkőzésnek a tétje az volt, egy esetleges rájátszásbéli találkozóra Sánta Dánielék vihetnek-e pontot. Ehhez viszont most döntetlenre vagy győzelemre lett volna szükségük a vendégeknek. 
 

 

Gyorsan az első negyed elején igyekezett a Honvéd elejét venni a szegedi reményeknek. Előbb Kiss Bálint, majd Ekler Bendegúz talált be, így alig két és fél perc elteltével már 2–0 állt az eredményjelzőn. 
 

 

Majdnem két egész negyeden át nem tudta bevenni a Honvéd kapuját a Szeged. Huszonkilenc másodperccel a nagyszünet előtt talált be először Boros Tamás, 3–1-re módosítva az állást. 
 

 

A harmadik negyed a duplázásról szólt. Mindkét csapat megduplázta a góljainak a számát, így 6–2-ről nyugodtabban várhatták a záró nyolc percet a hazaiak. Ekkor megérkeztek a szegedi gólok, amelyeknek a sorát Kürti Dominik nyitotta meg. Betalált még Lakatos, 6–4-nél közelebb viszont nem kerültek. A 7–5-ös végeredményt egy perccel a vége előtt Bóbis Botond állította be ötméteresből. 
 

A szegediek az alapszakaszt a tabellán ötödik helyen álló BVSC ellen zárják a Tiszavirág Sport­uszodában szombaton 17 órától. 
Kiss Csaba: A támadásainkkal nagyon nem voltam elégedett, de ehhez hozzátartozik, hogy a jó védekezésünk rengeteg energiát felemésztett. Amikor hét gólt kapunk, általában nyerni szoktunk, így most csalódott vagyok. Sokáig hadilábon álltunk a góllövéssel, akárcsak a hazai meccsünkön a Honvéd ellen. A végére sikerült felszabadulnunk, és ekkor többször betaláltunk. A végeredmény nem tükrözi a valóságot, mert nem volt ennyire szoros, végig loholtunk ellenfelünk után. 
 

Honvéd–Szegedi VE 7–5 (2–0, 1–1, 3–1, 1–3)
 

E.ON-férfivízilabda OB I., 25. forduló. Budapest, Kőér utcai uszoda. 
Vezette: Marjay, Bereczki. 
Honvéd: Decker A. (10 védés, 67%) – Kiss B. 1, Kevi 3, Ekler 3, Decker Á., Fejős, Manhercz Á. Csere: Sólyom, Simon, Gregor, Hessels, Sugár, Molnár G. 
Vezetőedző: Szivós Márton. 
Szegedi VE: Molnár D. (11 védés, 61%) – Sánta, Bóbis 2, Kürti 1, Boros 1, Vékony, Lakatos 1. Csere: Kardos, Leinweber O., Baj, Horváth Zs., Hajdu. 
Vezetőedző: Kiss Csaba. 
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 4/0. Ötméteresből: –, ill. 2/2. 
Kipontozódott: Vékony. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában