Helyi sport

2022.04.08. 10:41

65 évesen duplázott

Munkatársunktól

Nemcsak a kiütéses siker miatt marad emlékezetes a megyei IV. osztályban szereplő Maros-menti UFC Maroslele elleni mérkőzése: a 19–0-ra megnyert találkozón ugyanis kétszer is betalált a 65 éves Sóki János. 

 

– Létszámfölényben támadtunk, csapatmunka volt, lepasszolták nekem – idézte fel góljait Sóki János, akire általában csatárként számítanak. Karrierjét 1978-ban kezdte, játszott Apátfalván, 1985-ben abbahagyta a játékot a családalapítás miatt, 2013-ban azonban visszatért a nagypályás labdarúgáshoz. 

 

– Gyerekkorom óta mindig is szerettem futballozni, amikor abbahagytam, akkor is játszottam a baráti társasággal. Heti egy edzésünk van, másfél órát mozgunk. A mai napig jó élmény csapatban lenni – fejtette ki. 

 

Szerencsére jól szolgál az egészsége, azt mondta, ameddig bírja, biztosan játszik majd. Karrierje során sem bajlódott sokat sérülésekkel, ez pedig most sem jellemző. A MUFC egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett megalakulása óta, jelenleg első helyen állnak: igaz, egy meccsel többet játszottak a hozzájuk hasonlóan szintén 41 ponttal álló Csongrád II.-höz képest. 

 

– Nagy dolognak tartanám, ha sikerülne megnyernünk a bajnokságot – zárta Sóki János. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában