Helyi sport

2022.04.28. 12:00

A leggyorsabbat köszöntötték

Tutrai Tamás (balról) és Nógrádi Bence. A 19 éves olimpikont emlékplakettel köszöntötték Szegeden. Fotó: Tuti Kori

A Tuti Korcsolyázó Közhasznú Sportegyesület fiatal tehetségei a követendő példát jelentő Nógrádi Bencével találkoztak. A téli olimpiát megjárt rövidpályás gyorskorcsolyázót egykori edzője, Tutrai Tamás köszöntötte a szegedi műjégpályán. 
 

Az ünneplésre nemcsak Nóg­­rádi Bence – a valaha volt leggyorsabb szegedi gyorskorcsolyázó – köszöntése adott apropót, hanem a Tuti Kori létrejöttének 12. évfordulója is. Az egyesület nevében Tutrai méltatta a Ferencváros versenyzőjét, majd egy emlékplakettet adott át neki. 
 

Bence kisgyermekként került a Tuti Koriba, ahol tíz évet töltött el, Idén, 19 évesen, Liu Shaolin Sándor, Liu Shao­ang és John Henry Krueger társaságában a pekingi téli olimpián képviselte Magyarországot a rövidpályás gyorskorcsolyában. Az ottani vál­­tó 6. helyezés mellett még begyűjtött felnőttvilágbajnoki 4. he­­lyet és junior vb-ezüstérmeket, felnőtt világkupaezüst- és bronzérmeket. Gratulálunk, Bence, és további sportsikereket kívánunk! - méltatta egykori tanítványát Tutrai Tamás. 
 

Amint azt a klub közölte, a köszöntést követően a fiatalabb versenyzők és az éppen korcsolyázni tanuló gyerekek örömmel álltak sorba, hogy megkap­ják az élsportoló aláírását a sisakjukra. A 19 éves Nógrádi Bence életpályája sokak számára követendő példa lehet. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában