Az újonc Kecskemét remek mérkőzést játszott a Pick Szeged ellen hazai pályán

2022.04.03. 16:59

Kétpontos főpróbát tartottak a Flensburgra

A vártnál szorosabb mérkőzésen győzött 34–31-re a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Kecskeméten az NB I. 20. fordulójában. A legfontosabb a két pont és a sérülésmentes találkozó a Flensburg elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt.

Becsei Dávid

Illusztráció: MW

Juan Carlos Pastor vezetőedző Kecskeméten sem számíthatott a derékfájdalmai miatt gyógytornára járó csapatkapitányára, Bánhidi Bencére, valamint a hosszabb ideje rehabilitáló Luka Stepancicra. Előbbi távollétében a Pick Akadémia fiatal beállója, Radvánszki Zsolt került ismét meccskeretbe, játéklehetőséget azonban nem kapott az újonc otthonában.

 

Országh Ádám találatával a hazaiak szereztek vezetést a második perc elején, majd 2–1-nél az egykori szegedi Simon Bence góljával 2–1-nél járt előrébb a Kecskemét a Szegednél.

 

Ezt követően átvette a vezetést a Pick, de a háromgólos különbség 2–5-nél kérészéletűnek bizonyult. A 12. percben 7–7-nél ismét utolérte a KTE a Tiszapartiakat, majd a 21. minutumban már 13–12-ra újra Bács-Kiskun megyei csapat vezetett. Huszonhét másodpercig örülhetett az előnynek a hazai szurkolótábor, Tönnesen ugyanis egalizált, Alilovic védett, majd Frimmel találta már a szegedi előnyt jelentette ismét. A szünetre minimális különbséggel mentek a csapatok.

 

 

Három–nullával kezdte a Pick a második félidőt, megszilárdítva előnyét. A nagyot küzdő hazaiak nem estek szét, miközben szépszámú vendégtábor biztatta övéit. A legnagyobb különbséget az 52. percben mutatta a tábla 24–30-nál. Ezt a lefújásig még megfelezte a Kecskemét, a vége 34–31, nem forgott veszélyben a szegedi győzelem.

 

 

Juan Carlos Pastor: – Szeretném megköszönni, hogy ennyi szurkolónk eljött Kecskemétre, ez nagyon jó a kézilabdának. Gratulálok a hazaiaknak a remek meccshez. Egyértelmű, hogy nekünk nehéz így játszani, hogy hosszú utazás után ismét idegenben játszottunk. Hiányzik a koncentráció ahhoz, hogy jól tudjunk hetente kétszer jól teljesíteni. Rengeteget kell még dolgoznunk. Mindent megteszünk, hogy jól felkészüljünk a Flensburg elleni csütörtöki BL-visszavágóra.

 

Kecskemét–Pick Szeged 31–34 (15–16)

Férfi kézilabda NB I., 20. forduló, Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Haskó, Natkai.

Kecskemét: Marczika – Enomoto 5, Országh 4, Simon 9, Szrnka 2, Vetési 3, Horváth 3. Csere: Deményi (kapus), Mazák, Karai 1, Hiramoto 3, Csordás, Szeverényi 1, Forgács. Vezetőedző: Bencze József.

PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 4/1, Henigman, Rosta 7, Martin, Bodó 4, Blonz 1. Csere: Mikler (kapus), Tönnesen 6, Garciandía 4, Gaber, Mackovsek, Bombac 4, Frimmel 1, Radivojevics 4/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 2/0, ill. 2/2.

Hétméteres: 6, ill. 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában