Máris visszavághat a Pick Szeged a Telekom Veszprémnek a kupaelődöntős vereségért

2022.04.29. 12:13

Minden jegy elkelt a szuperrangadóra

Miután két héttel ezelőtt 30–28-ra kikapott a Pick Szeged Gyöngyösön, így holnap 17.15-től mindenképpen győzniük kell a kékeknek itthon a Telekom Veszprém ellen, hogy megnyerjék az alapszakaszt, és a bajnoki döntő visszavágóját rendezzék a Pick Arénában. Biztatásra nem lesz panasz, telt ház előtt találkoznak a csapatok.

Becsei Dávid

A Budakalász ellen kilenc gólt lőtt. Radivojevics (a labdával) hidegvérű döntéseire holnap este is szükség lesz. Archív fotó: Kuklis István

Hét nappal a kupaelődöntő után holnap már a bajnoki alapszakasz 22. fordulójában csap össze egymással a címvédő Pick Szeged és a Telekom Veszprém. Győrben harminc perc játékot követően még 17–15-re vezettek a Tisza-partiak, de a szünet utáni Cupara-parádénak is köszönhetően 30–27-re nyert a későbbi aranyérmes.

 Mindkét félidőben teljesen motiváltan léptünk pályára, ami meg is látszott a csapat teljesítményén. Nagy különbség nem volt a két félidő között, de a második játékrész rámutatott néhány olyan hibánkra, amelyet mindenképpen ki kell javítanunk a bajnoki rang­adóra, de erre képesnek is érzem magunkat 

– vélekedett lapunk azon kérdésére Bogdan Radivojevics, hogy miben különbözött az elődöntő első, illetve második játékrésze. 

A szerb válogatott jobbszélső a veszprémiek ellen csak egyszer talált kapuba, a bronzmérkőzésen viszont – különösen az első percekben – ihletett formában játszott. Kilenc gólt szerzett, ebből mindössze hármat hétméteresből. 

A bronzmeccsről elmondta, nem volt könnyű lejátszani, hiszen a döntőbe vágytak és arra készültek, valamint az is nehezítette a dolgukat, hogy az örök rivális ellen egy kemény meccset játszottak előtte. 

A THW Kiel elleni avatómérkőzést követően ismét telt ház előtt fogadhatja ellenfelét a Szeged a Pick Arénában. A szuperrangadóra már elővételben elkelt minden jegy, 8300-an lesznek ott a lelátón a klub közlése szerint. 

 Imádom, amikor telt ház előtt kézilabdázhatunk. Jó érzés, hogy mindig mögöttünk állnak a szurkolóink, szükségünk is van rájuk, fontos segítséget nyújtanak nekünk a hatvan perc során 

– méltatta a kékeket Radivojevics. 
 

 

Eltörlik az idegenben lőtt gólok szabályát

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) után az Európai Kézilabda-­szövetség (EHF) is eltörölte az idegenben lőtt gólok szabályát. A ver­senybizottság kezdeményezését és indítványát elfogadva a végrehajtó bizottság mondta ki a végső szót arról, hogy a következő szezontól a klubsorozatokban és a válogatott versenyeken sem dönthet el továbbjutást a vendégként szerzett több találat. Abban az esetben, ha a gólkülönbség két mérkőzés után egyenlő, a továbbjutásról hétméterespárbaj dönt. Az UEFA tavaly nyár óta nem alkalmazza az idegenben lőtt gólok szabályát. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában