Helyi sport

2022.04.21. 11:03

Sikeresen felkészültek

Nagyjából másfél és egy hónapja utazott a világ másik végére, Koreába László Alexa és Máté Mirabella, hogy a ma kezdődő tékvandó-világbajnokságon képviseljék hazánkat.

Munkatársunktól

László Alexa és Máté Mirabella Szöulban. Fotó: Máté taekwondo

A Szöulban eltöltött eddigi időszakát László Alexa egy szóval foglalta össze: eredményes. 
Március elején kezdtem el az edzéseket a Mirme klubnál, és az első pillanattól segítőkészek voltak velem. Hat napon edzünk, de ebbe sem volt nehéz beleszokni. Nagyon vártam őket – számolt be klubján keresztül Alexa. Elmondta még, hogy a közös edzések alatt technikai hibáin is javított, ritmusban és erőben igyekezett felzárkózni hozzájuk. 
 

Máté Mirabella is a Mirménél töltötte az edzőtáborának az időszakát, így erősítették egymást az elmúlt hetekben. A csapatban nagyon sok a fiatal versnyező, sokan közülük még csak általános iskolások, de korukat meghazudtolóan ügyesek. A tékvandó őshazájában a lehető legjobb helyre kerültek, hiszen a koreai válogatott edzője a Mirme edzője is, így a legjobbakkal készülhettek az elmúlt majdnem két hónapban. 
 

Alexa vasárnap formagyakorlat versenyszámban méretteti meg magát. Negyvenheten vannak a felnőtt kategóriában, és hat körben juthatnak el a döntőig. Körönként két formagyakorlatot sorsolnak ki számukra. 
 

Máté Mirabella kint töltött hetei nem indultak zökkenőmentesen. Az első héten lesérült a lába, ami ez korlátozta a felkészülését. Azonban ez sem szegte kedvét. 
 

Bár sokáig járni sem tudtam, a felsőtest- és a kézgyakorlatokat így is tudtam fejleszteni. Az ellátásom után egyre jobban lettem, és tudtam folytatni a felkészülést – árulta el Mirabella. A freestyle kategóriá­ban a legjobb hat jut tovább, majd ők mérkőznek meg a világ legkiemelkedőbbje címért. 
A rengeteg edzés mellett a városnézésre is maradt idejük. 

Korea csodálatos hely, a konyhájuk, a kultúrájuk és a hagyományaik lenyűgöznek – tette hozzá Mirabella. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában