Helyi sport

2022.04.26. 10:18

Sokkoló kecskeméti este

A labdarúgó NB II. 34. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Kecskeméten szerepelt, és már az első félidőben háromgólos hátrányba került, majd ki is kapott.

Mádi József

Szegediek között. Vágó L. (labdával) a Kecskemét egyik legjobbja volt. Fotó: Bús Csaba

Mivel Horváth Krisztofer sár­ga lapos eltiltás miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, így sakkoznia kellett a szegedieknek: egyrészt ki pótolhatja a 18 gólt és 12 asszisztot jegyző támadót, másrészt a fiatalszabály miatt is főhetett a feje az Adem Kapic, Bekim Kapic, Andorka Péter, Bagdi Ferenc alkotta teamnek. A megoldás? A saját nevelé­­sű, 19 éves Dobronoky Viktor került a csapatba, aki legutóbb tavaly augusztus 21-én szerepelt a Tisza-parti kezdőben, míg 2021. november 28-án lé­pett pályára a másodosztályban. Játékhiánya nincs, hiszen a klub második csapatában 17 bajnokin 18 gólnál jár a Csongrád-Csanád megyei I. osztályban. 

Bencze Márk sérülése sem jött jókor, így két olyan labdarúgót kellett pótolni az ezt megelőzően nyolc mérkőzésen veretlen Kecskemét otthonában, akik az utóbbi időben igencsak meghatározták a szegediek játékát.A 9. percben Dobronoky került helyzetbe, az előző szezonban Szegeden szerepelt Varga Bence azonban bravúrral védte a bal alsóba tartó labdát. A szöglet után Kovács Milán bal lábas lövését fogta a hazai kapus. A 19. percben megint Kovács M. lőhetett, a középre tartó labdát Varga B. fölétolta. 

A 22. percben kapu előtti kavarodás után Molnár F. rosszul mérte fel a labda ívét, amely a kapufára esett, ahonnan Hadaró elé pattant, aki közelről gólt fejelt, 1–0. A helyzetnél Lukács letalpalta Ódort, de a bíró nem látott szabálytalanságot. 

A 27. percben Kovács M. utánarúgott Vágónak a 16-oson belül, a 11-est Lukács értékesítette, 2–0. Mondhatjuk, hogy a Szeged két gólt tálcán kínált az ellenfelének. És a 33. percben jött a kegyelemdöfés: Lukács D. bal oldali beadása után Tóth B. fejelt a kapuba, 3–0. A 40. percben Csoboth ellen szabálytalankodott Szabó A. a büntetőterületen belül, a 11-est Csoboth lőtte, Varga B. kivédte. Totális szegedi csőd tizennyolc percben... 

Sajnos már a szünetre eldőlt a csata, az volt a kérdés, mennyire teszi elviselhetővé ezt a vereséget a Szeged a második félidőben? 
Semennyire. Tóth B. az 53. percben megszerezte csapata negyedik gólját, majd Gajdos kapott pirosat törlesztésért. 
A Szeged ezzel a súlyos ve­reséggel minden bizonnyal kiszállt az NB I.-ért vívandó harcból, hiszen hat pontra van a második helytől. 
 

Kecskemét–Szeged-Csanád GA 4–0 (3–0)

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 34. forduló. Kecskemét, 1100 néző. Vezette: Pintér Csaba (Horváth Róbert, Szécsényi István). Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Rjaskó, Szalai G. – Tóth D. (Buna, 53.), Vágó L., Nagy K. (Paudits, 81.), Katona B. (Szuhodovszki, 65.), Hadaró (Grünvald, 66.)– Lukács D. (Szökrönyös, 81.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István. Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Simon Á. (Haruna, 80.), Kovács M., Farkas A. (Germán, a szünetben) – Csoboth (Dobos Á., 69.), Dobronoky – Gajdos. Megbízott szakvezető: Andorka Péter. Gólszerzők: Hadaró (22.), Lukács D. (29., 11-esből), Tóth B. (33., 53.). Sárga lap: Tóth D. (49.), Simon Á. (50.), Tóth B. (54.). Kiállítva: Gajdos (66.). 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában