Bajnokok ligája-búcsú után nem sikerül bajnokin vigasztalódni

2022.04.11. 10:46

Szegedi vereség Gyöngyösön

Óriási meglepetésre 30–28-as vereséget szenvedett a Pick Szeged férfi-kézilabdacsapata a HE-DO B. Braun Gyöngyös vendégeként. Ezzel elvesztette veretlenségét a bajnokságban a rengeteget hibázó Pastor-­csapat, a bajnoki döntőben viszont már biztosan ott lesz.

Becsei Dávid

20220323 Szeged Magyar Kupa férfi Pick Szeged-HE-DO B BRAUN Gyöngyös férfi kézilabda-mérkőzés Képen: Bodó Richárd Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Bánhidi és Stepancic nélkül, válogatott hét előtt Gyöngyösön zárt a Pick Szeged, amely régen hibázott már ennyit hatvan percen belül, mint tegnap este.Markez átlövésből, Gaber Mackovsek asszisztjából talált be az első percben. A szlovén beálló ott folytatta Gyöngyösön, ahol csütörtökön este a Pick Arénában abbahagyta. A szegediek 3–2-re és 4–3-ra is vezettek, a 6. perctől viszont a hazaiak átvették a vezetést. Ismét azok a hibák jellemezték a Pick játékát támadásban, mint az elmúlt időszakban. 

 

Érezte Pastor is, hogy nincs minden rendben, így már a nyolcadik percben 7–4-nél időt kért. Átütő sikert ez nem hozott, nem sikerült megtörni a hazaiak lendületét, miközben a szegedi játékosok egyre több tiszta ziccert rontottak, de Alekszandar Tomics kapus is igazán elemében volt. Az első játékrész derekán állandósult a két-három gólos hazai előny, a szünetre 15–13-mal mentek a csapatok. 
Jobban indult a második félidő szegedi szempontból. A 37. percben Mikler már a második hétméterest védte, majd egy Bodó-góllal hosszú idő után ismét egált mutatott az eredményjelző 19–19-nél. 

 

Kérészéletű Pick-előnyt a 49. percben jegyezhettünk fel (22–23), a hajrát viszont már a pazar szurkolói támogatásnak is köszönhetően kevesebb hibával hozta le a Gyöngyös. Demoralizálásként bedobásból is gólt szereztek, majd 30–28-as sikerüket követően körtáncot jártak. 

 

A Pick Szeged legközelebb a magyar kupa elődöntőjében a címvédő Telekom Veszprémmel találkozik április 23-án Győrben. 
 

HE-DO B. Braun Gyöngyös–Pick Szeged 30–28 (15–13)

Férfi kézilabda NB I., 21. forduló, Gyöngyös, Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok, 800 néző. Vezette: Felhő, Öcsi. 
Gyöngyös: Tomics – Gábori, Markez 4, Duris 4, Hegedüs 4, Ubornyák 5, Varsandán 3. Csere: Merkovszki (kapus), Gerdán, Nkousa, Vilovszki 5, Gráf 2, Vasics, Papp 2. Vezetőedző: Kiss Dániel. 
Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 5/2, Henigman, Gaber 3, Mackovsek 3, Frimmel 7/4, Bombac 2. Csere: Tönnesen 1, Rosta, Bodó 2, Blonz, Garciandía 5, Martins, Sostaric 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Kiállítás: 10, ill. 6 perc. 
Hétméteres: 3/0, ill. 6/6. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában