Vereséggel nyitották a középházat

2022.04.07. 10:41

Túl nagy előnyt adott a Naturtex-SZTE-Szedeák a Kecskemétnek, pénteken már újra pályán a csapat

Nem kezdte jól a bajnokság következő szakaszát a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely szinte végig hátrányban játszott a Kecskemét vendégeként, és az utolsó negyedben már nem tudta ledolgozni hátrányát. Holnap folytatás, jön a Kaposvár.

V. P.

Két, a hétvégi kupadöntőn egyaránt érmet szerzett csapat találkozott egymással a középházi középszakasz első fordulójában, hiszen a Szedeák ezüsttel, a Kecskemét pedig bronzzal zárt Debrecenben.

 

Ugyan szegedi pontokkal indult a meccs, de hamar fordított a Kecskemét, sőt, egy 7-0-s futással már négy ponttal a hazaiaknál volt az előny, ezt Alston zárta le. Persons nagyon hamar begyűjtötte a harmadik hibáját, miután reklamálásért kapott egy technikait, Klobucar büntetőivel 19-13-ra vezetett a KTE, amikor időt kért Simándi Árpád. A karrierje ötszázadik bajnokiját játszó Wittmann triplái következtek, amire Davis ugyan ziccerrel tudott válaszolni. A második negyed elején először nőtt két számjegyűvé a különbség a hazaiak csapatkapitányának tempójával (30-20), majd már az első félidőben dupla-duplát elérő Alston vezérletével felzárkózott a Szedeák. Csakhogy a negyed hajrájára megint tízpontos hátrányban találta magát a Naturtex, amelynek védekezése nem igazán működött az első félidőben, ám a nagyszünet előtt Persons két hármasával végül 6 pontra csökkentette hátrányát. A Kecskemét közel húsz büntetőt dobhatott az első félidőben, a fújás sem kedvezett a Tisza-partiaknak. 

 

A második félidőt a Kecskemét kezdte jobban, jött két hármas, miközben csak egy kosarat tudott szerezni a Szedeák: a 10-2-es futás után újra meglépett a hazai csapat. Innen ugyan vissza tudott jönni 4 pontra a Szedeák, 63-59-nél azonban Pollard visszaállította a hazaiak előnyét. Előbb dobott egy hármast, majd Davis passzát szerezte meg, ráadásul a Szedeák nullására sportszerűtlen hibát fújtak a játékvezetők, egylabdás különbség helyett ismét tíz volt a különbség, 69-59. 

 

Tízen belülre ugyan még egyszer feljött a Szedeák, de a negyedik negyedet is jobban kezdték a hazaiak: Wittmann rövid idő alatt szerzett 10 pontjával már 83-65-re vezetett a KTE. Innen már nem volt visszaút Bognáréknak, akik így vereséggel kezdték a középházat. A folytatásra sem kell sokat várni, hiszen holnap 18 órától már a Kaposvárt fogadják Simándi Árpád tanítványai. 
 

Kecskemét–Szedeák 87-80 (22-18, 24-22, 27-26, 14-14)

Tippmix férfi kosárlabda NB I/A csoport, középszakasz, középház, 1. forduló. 
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 800 néző. 
Vezette: Mészáros, Frányó, Goda. 
Kecskemét: POLLARD 21/3, Wittmann 21/15, Klobucar 11/6, Dramicsanin 14/6, Fazekas 1. Cserék: Lukács, Milutinovics 6/3, Kiss, KARAHODZSICS 13. 
Vezetőedző: Forray Gábor. 
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 23/9, Polányi 3/3, Cook 12/3, Bognár 3, ALSTON 16. Cserék: Davis 13/3, Keller 10/6, Szatmári, Kerpel-Fronius, Mayer, Filipovics. Vezetőedző: Simándi Árpád. 
Kipontozódott: Alston (40.). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában