Helyi sport

2022.05.04. 09:42

Ádám: Besiktas?

Jó eséllyel csapatot válthat idén nyáron a labdarúgó NB I. góllövőlistáját huszonkilenc találattal vezető Ádám Martin. A Nemzeti Sport Online vette észre, hogy több török portál, köztük a Fanatik megírta, a Besiktas kiszemeltjei között ott van a forráskúti származású támadó.

Munkatársunktól

29 gólnál tart Ádám Martin (elöl) az idei NB I.-ben. Fotó: Szabó Miklós/MW

Fotó: Szabó Miklós

A hírek szerint a török sztárcsapatnál már elkezdték a kö­vetkező szezon játékoskeretének megtervezését, amelybe az egyik kiszemelt Ádám Martin lehet. A török bajnokság hatodik helyén álló együttes állítólag ötszázezer eurót ajánlhat a játékjogáért, és a beszámolók szerint a 27 éves csatárnak ugyanekkora mértékű fizetést. 
 

2021 decemberében Ádám és a Paks 2026 nyaráig szóló szerződést hosszabbított egymással, az eredeti 2023-ig szólt. Nagy kérdés viszont, hogy a magyar klub miként reagálna egy esetleg ötszázezer eurós Besiktas-ajánlatra, ugyanis az NSO információi szerint a téli átigazolási időszakban már visszautasítottak Ádámért egy egymillió eurós vételi szándékot Dél-Koreából, de értesülésük szerint Angliából, Németországból és Dél-Koreából is mutatkozik érdeklődés parádés idényt futó labdarúgó iránt. 
 

A magyar válogatottba először 2022 márciusában kapott meghívót. Szerbia ellen csereként debütált, majd Észak-Írországban is lehetőséget kapott Marco Rossitól. 
 

Ami pedig az év legjobb góllövőit illeti négy hónap alatt, 14 találattal a 16. helyen áll a világfutballt tekintve. A rangsort Benzema és Mbappé vezeti 22 góllal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában