Helyi sport

2022.05.26. 12:41

Maximalizálták a csapatbajnokságot

Zsúfolt hétvégével folytatódott a szegedi Deli Team versenyprogramja. Először Kiskunfélegyházára utaztak el az erőemelő liga nyárindító kupájára, majd Jászdózsán kamionhúzással zártak.

Becsei Dávid

Amit lehetett, azt megnyertek Kiskunfélegyházán Deli Tamásék (középen). Fotó: Deli Team

Kamionhúzás, JászdózsaA szikrázó napsütés beköszöntével beindult a versenyszezon az erőemelők között is. A szegedi Deli Team négy fővel a kiskunfélegyházi erőemelő liga nyárindító kupáján vett részt, ahol felhúzás és fekvenyomás volt a kötelező feladat a sportolók számára. A derekegyházi Véró Alex a férfi nyílt kategóriájában háromszáz kilogrammos felhúzással nyert, akárcsak a szegedi Deli Tamás, aki a masters korcsoportban nem talált legyőzőre. A hölgyeknél az ifjúságiak között Szőcs Petra 145 kg-os teljesítménnyel nyerte meg a felhúzást, ami új országos csúcsot jelentett. Akárcsak a szentesi Csordás Cintia 147,5 kilogrammos felhúzása. A négy győzelem egy ötödiket is eredményezett számukra, ugyanis a csapatbajnokság küzdelmeit maximális pontszámmal zárták. A Deli Team lett Magyarország legjobb felhúzócsapata.– Mindannyiónk számára egy teljesen jó erőpróba volt, hiszen három hét múlva indulunk a jakutföldi bothúzó-világbajnokságra. Ilyenkor mindig fontos, hogy fel tudjuk mérni, hol tartunk erőben. A technikai felkészülést viszont csináljuk folyamatosan – jegyezte meg érdeklődésünkre Deli Tamás. 
A kamionhúzó Prémium Liga harmadik állomásán részt vett Deli Tamás és Szőcs Petra. A férfiak 105 kilogramm alatti kategóriáját előbbi megnyerte, míg utóbbi a +70 kilogrammosok között a negyedik helyen végzett. 

– A felhúzás után a kamionhúzás is jól sikerült, bár Petrának a sorozatterhelés miatt besavasodott az alkarja. A hámmal húzást követően még a dobogón állt, az ülve húzásra viszont elfogyott az ereje és lecsúszott a negyedik helyre – értékelt Deli. Hozzátette, az első két fordulón nem vettek részt, de a következőn ismét ott lesznek, augusztusban Siófokon. 

Június első hétvégéjén a teljes szegedi csapatra Szlovákiában vár egy bothúzóverseny, majd a világbajnokságra elutazás előtti napon, 18-án Véró az erősember országos bajnokság második körében lesz érdekelt Balatonlellén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában