Zsinórban 18. szezonját kezdheti meg a Floratom

2022.05.17. 09:30

Teljesítették a célt

Bent maradt, így a következő évben már a tizennyolcadik szezonját kezdheti meg a férfiasztalitenisz-extraligában a Floratom Szeged AC. A lezárult szezont Lukács Leventével értékeltük.

V. P.

Jövőre is extraligás a szegedi csapat. Archív Fotó: Frank yvette

Nyolcadik helyen végzett a tízcsapatos extraligában a Flor­atom Szeged AC: a Tisza-partiak tavaly ugyan bejutottak a négyes döntőbe, viszont idén nem lehettek ilyen reményeik. A hétvégén lezajlott idei döntőt egyébként a Celldömölk nyerte, amely még nem biztos, hogy bajnok, mert iráni légiósa jogosulatlanul szerepelt, a szegediek pozícióját azonban ez nem befolyásolja. 

Semmiképpen sem nevezném könnyű évnek az ideit, hiszen Kószó Attila eligazolása után a lehetőségeink nem engedték meg azt, hogy minden meccsen egy hasonló tudású játékost szerepeltessünk. Idén a szabályok lehetővé tették, hogy ne csak a magyar bajnokságban szerepeljenek a játékosok, így jöhetett létre Pethő Zoltán leigazolása. Azt tudtuk, hogy ő nem játszik minden meccsünkön. A biztos bennmaradás volt a célunk, ezt hoztuk. Az őszi idény végére még ötödikként fordultunk, ha ott azt a két mérkőzést hozzuk, akkor negyedikként fordulhattunk volna, ami egy kicsit erőn felüli teljesítményt jelentett volna – összegzett Lukács Levente, a csapat edzője. Hozzátette, ezt követően több szerencsétlen momentumuk is akadt, mint Pethő Zoltán sérülése, majd a győri vereség, az utolsó két fordulóban pedig Szántosi Dávid hiányzott sérülés miatt, ám az egyéni teljesítményeket illetően mindenki hozta az elvárható teljesítményt. 

A szegediek bennmaradásával eldőlt, zsinórban a 18. idényét kezdheti meg az extraligában a csapat, ez pedig a többszörös bajnok Celldömölk mögött a leghosszabb időt jelenti. Ami a jövőt illeti, a következő évben egy stabil évet szeretne hozni a Floratom. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában