A Szolnok a szünetben még vezetett, majd végül nyolc emberrel fejezte be a meccset

2022.05.01. 20:29

Újra nyert a Szeged-Csanád GA - Fotók

A labdarúgó NB II. 35. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Szent Gellért Fórumban a Szolnokot fogadta, és egy gólos hátrányból fordítva 2–1-re nyert.

Mádi József

Fotó: Frank Yvette

A szolnoki kezdőben két Csongrád-Csanád megyei labdarúgó is helyet kapott: a hódmezővásárhelyi Sipos Zoltán és a szegedi Busa Bence. A szegedieknél visszatért az eltiltása után Horváth Krisztofer, illetve a Kecskeméten kiállított Gajdos Zsolt helyén Germán Tamás volt a center.

Nehezen találta a játékát a hazai alakulat az első tíz percben, meglátszott, melyik csapat van jobb formában, ezáltal melyiknek nagyobb az önbizalmas. Amíg a Szeged hárommeccses vereségsorozat, addig a Szolnok három győztes meccs után érkezett el ehhez a találkozóhoz.

A legelső szegedi próbálkozás elég vérszegényre sikerült, Dobos Áron a védők között csak gyengén tudta eltalálni a labdát a 16-os vonaláról. A 18. percben viszont megszerezte a vezetést a Szolnok: jobbról Kurdics Levente adott be, Lakatos István érkezett, és jobb belsővel a jobb sarokba lőtt nagyjából nyolc méterről, 0–1. Igazi hidegzuhany... 

Hamar jöhetett volna a válasz, de Simon Ádám lapos lövésénél Hegedűs Lajos bravúrral védett, egy perc múlva pedig Kovács Milán 16-oson belüli próbálkozásánál egy védő testéről pattant szögletre a labda. A 37. percben Germán közel járt a gólhoz, de a fejese után a kapufa tetejéről ment fölé a labda.

A 41. percben megint Hegedűs védett nagyot, amikor Temesvári földre lefejelt labdáját oldalra tolta, a 43. percben pedig Dobos Á. elé futott ki jó ütemben, és mellel hárított. 

Ami nem ment a szünet előtt, az sikerült öt percen belül: Csoboth Kevint akasztotta Tisza Kálmán a jobb oldali ötösön, a megítélt 11-est Horváth K. magabiztosan lőtte a bal alsóba, 1–1.

A szegedi góltól felpörgött a meccse, Csoboth kedvet kapott, és éppen csak fölélőtt, de több szegedi támadás is veszélyeket hordozott magában. A 78. percben Tóth Bence megkapta a második sárgáját, így a pirosat is, a Szeged emberelőnyben egy percen belül gólt is szerzett: Gohér Gergő Simon Ádám szorításában juttatta az ötösről a labdát a saját kapujába, 2–1. 

Rögtön jött a második vendég kiállítás, Szekszárdi is megkapta a második sárgáját. A meccs végére hét mezőnyjátékossal maradt a Szolnok, hiszen Kurdics gyorsan kapott egy sárgát, majd a pirosat is.

Szeged-Csanád GA–Szolnok 2–1 (0–1)

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 35. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 600 néző. Vezeti: Nazsa Tamás (Rózsa Dávid, Ring Kevin).

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Simon Á. (Farkas A., 91.), Kovács M. – Dobos Á. (Gréczi, 76.), Horváth K., Csoboth (Daru, 91.) – Germán (Kóródi, 67.). Megbízott szakvezető: Andorka Péter.

Szolnok: Hegedűs L. – Tisza (Szabó A., 75.), Szekszárdi, Tóth B., Gohér – Kónya, Földi (Tömösvári, 67.) – Kurdics, Sipos Z. (Dávid Zs., 84.), Lakatos (Hleba, 67.) – Busa (Tóth L., 84.). Vezetőedző: Romanek János.

Gólszerzők: Horváth K. (50., 11-esből), Gohér (öngól, 79.), ill. Lakatos (18.).

Kiállítva: Tóth B. (78.), Szekszárdi (80.), Kurdics (88.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában