Helyi sport

2022.05.28. 07:00

Újra tánc Újszegeden

Két év szünet után újra megrendezik a 21. Szőke Tisza WDSF open nemzetközi táncversenyt, amelyet a szegedi Papiron VTK rendez az újszegedi sportcsarnok küzdőterén. 

Az eseményt június 11-én és 12-én tartják: a kategóri­­ák között szerepelnek a felnőtt rising star, standard és la­tin-amerikai táncok, U21-ben szintén a standard és latin-amerikai táncok, a junior I. és II. korosztályokban ugyancsak ez a két táncszakág, valamint a szenior II., III. és IV. korosztályokban a standard táncok. 

Két héttel a verseny előtt már 11 ország párosai neveztek, azaz könnyen előfordulhat, hogy bőven 20 fölé megy a rajthoz álló nemzetek száma. Különlegesség, hogy az Amerikai Egyesült Államokból már nevezett egy szenior kettős is, illetve Anglia, Olaszország, Azerbajdzsán, Lettország is. 

Az esemény a magyar bajnoki és a világranglista pontversenyébe is beleszámít, így nem véletlen a jelentős érdeklődés, ráadásul a koronavírus miatti szünet után ismét kedvet kaphattak a párosok a versenyzésre. 

A standard és latin-amerikai táncok elődöntői szombaton 10 órakor kezdődnek. A 18 órakor kezdődő látványos gálaesten a legjobbak táncolják a standard és latin-amerikai táncok döntőit, és meghívott vendégfellépők is lesznek majd. 
Jegyek elővételben kedvez­ményesen vásárolhatók a sze­gedi Tourinform-irodában, de természetesen a helyszínen a versenynapokon is nyitva lesz a pénztár. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában