Helyi sport

2022.06.16. 11:28

A vb-ért eveztek

Három szegedi evezős is kijutott a korosztályos világbajnokságokra: Király Miklós és Szabó Gábor az U23-as, míg Kunstár Simon az ifjúságiak mezőnyében lesz érdekelt.

M. J.

Az MVM Szeged Vízisport Egyesület tizenhárom evezőse szerepelt a hagyományos, 66. alkalommal a szlovéniai Bledben megrendezett regattán. Király Miklós és Szabó Gábor az újraélesztett nyolcas program keretén belül az U23-as világbajnoki kijutásért húzott. Az igazi ellenfelük az óra volt mindkét versenynap, hiszen a győzelmük nem forgott veszélyben. 

Az ifjúsági fiúk három né­­gyesében vb-válogatót tartott a szövetségi kapitány. A szegedi Kunstár Simon csapata mindkét versenynapon az egyik konkurens egység után a második helyen ért célba. A jó eredményre való tekintettel mindkét egység utazhat a világbajnokságra. – Nem volt egyértelmű azért a helyzet, hiszen az alapkiírás szerint az ifiknél csak az első négyes mehet a világbajnokságra, de mivel mindkét hajó mindkétszer legyőzte a tavalyi vb-döntős horvátokat, így változott a helyzet. Kunstárék futamról futamra közelebb kerültek a másik magyar egységhez, van bennük fejlődésre lehetőség. Az U23-as egység szereplését az időjárás, a szél is befolyásolta, így itt most az időmérést félretettük – mondta Dani Zsolt, a szegediek vezetőedzője. 

A vb-t július utolsó hetében az olaszországi Varesében rendezik. 

Az MVM Szeged VE bledi eredményei, elsők: Király Miklós, Szabó Gábor (az U23-as válogatott tagjaként, felnőtt nyolcas, kétszer is); második: Kunstár Simon (az ifjúsági né­­gyes válogatott B egység tagjaként, kétszer is); harmadikok: Molnár Orsolya, Mácsai Laura (ifjúsági négypár), Molnár Or­­solya, Király Anna (ifjúsági négypár); negyedikek: Hajdú Márton, Pálka Bálint (serdülő kétpár), ötödikek: Mácsai Lil­la, Szabó Blanka Napsugár (serdülő kétpár); hatodikok: Pálka Bálint, Hajdú Márton, Lukács Patrik, Horpácsi Kristóf (ifjúsági négyes), Lukács Patrik, Horpácsi Kristóf (ifjúsági kettes), Mácsai Laura (felnőtt könnyűsúlyú egypár); hetedik: Király Anna (felnőtt könnyűsúlyú egypár); 14. Tapasztó Dénes (ifjúsági egypár). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában