A világbajnok Milan Jovetics is érkezik

2022.06.17. 11:04

Szél Tibor visszatért

Két újabb játékos érkezése már biztos a Zengő Alföld Szegedi TE férfitekecsapatánál: Szél Tibor visszatér, míg Milan Jovetics személyében ugyancsak világbajnok érkezik.

M. J.

Alakul a Zengő Alföld Szegedi TE férfitekecsapatának következő évi kerete. Az biztos, hogy négy év után Brancsek János Kaposvárra távozott, viszont ahogy arról beszámoltunk, a csapathoz Zalaegerszegről a magyar válogatott Kozma Károly érkezett. 
És itt van újabb két olyan játékos, aki a Tisza-parti klubban folytatja. Az egyikük régi ismerős, hiszen tizenkét évet (2009 és 2021 között) szerepelt már a szegedi mezben: Szél Tibor egy szezont húzott le a vajdasági Szpartak Szabadkában, amellyel másodikok lettek a szerb bajnokság első osztályában a KK Beograd mögött. 

A szabadkai klub történetének legjobb idényét produkáltuk, hiszen a bajnoki cím mellett megnyertük a szerb kupát, míg az NBC-kupában negyedikek lettünk. Ám sajnos szponzor hiányában a vezetők kénytelenek voltak elengedni a keret nagy részét. Szívesen jöttem vissza a szegedi klubba, amellyel egyértelmű célom, hogy újra megnyerjük a csapatbajnokságot, és a nemzetközi porondon is jó lenne vissza­állítani a Zengő Alföld Szegedi TE hírnevét a megfelelő szintre 

– nyilatkozta Szél Tibor. 

A másik új igazolás szintén szerb csapatból, a 2021–2022-es szuperliga hetedikjétől, a kljaicsevói Korduntól érkezik. Milan Jovetics (42) 2017-ben csapatvilágbajnok volt, egyéni bajnoki címet szerzett tavaly déli szomszédunknál, a legutóbbi világbajnoki keretben viszont nem szerepelt. 
 

Címkék#teke#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában