Négy arany, két ezüst

2022.06.09. 11:35

Tovább fejlődtek

Munkatársunktól

Véró Alex (balról), Nagy Attila, Szőcs Petra, Csordás Cintia, Pál András és Deli Tamás Fotó: Deli Team

Négy arany- és két ezüstérem. Ez volt a szegedi Deli Team versenyzőinek termése a szlovákiai Breznóbányán megrendezett pénzdíjas bothúzó versenyen. Ezen a megmérettetésen már az az öt fő vett részt, aki a június derekán esedékes jakutföldi világbajnokságra utazik. 

Két hónappal korábban már jártunk ugyanebben az összeállításban Szlovákiában egy bothúzó versenyen, akkor Alex nyert egyedül aranyérmet, mi négyen ezüsttel gazdagodtunk. Most nagyon szerettük volna, ha legalább eggyel több arannyal térünk haza – árulta el Deli Tamás. 

Csordás Cintia a –75 kilo­grammo­­soknál, míg Szőcs Pet­ra a +75-ben zárt a második helyen. Utóbbiról úgy fogalmazott Tamás, szlovák ellenfele szinte verhetetlen, míg Cintiának már sikerült pontot rabolnia rendszeres döntőbeli ellenfelétől. Reményeik szerint a világbajnokságon pedig már meccset is sikerül nyernie a szentesi bothúzónak. 

Véró Alex ismét tarolt. A +115 kilogrammos kategória mellett az abszolút versenyt is megnyerte, míg a kisebb hátsérülést összeszedett Deli Tamás a –115-öst, Pál András pedig a 75-öst nyerte meg. 

A bothúzók világbajnoksá­gára június 19-én utazik el a szegedi különítmény. Előtte hivatalos verseny már csak Véró Alexre vár. A Prémium Liga második, vizes versenyén Balatonlellén szegeződik rá majd a figyelem, míg a többiek Szegeden, házon belül tartják főpróbájukat a Global Fitnessben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában