Helyi sport

2022.07.31. 19:59

A Makó FC megverte a Szolnokot

A labdarúgó NB III. Közép csoportjának nyitányán a Makó FC hazai pályán 2–1-re legyőzte az NB II-ből kiesett Szolnok együttesét.

M. J.

Rabecz Valter (balról) szerezte az idény első makói gólját.

Fotó: Sándor Judit

Érdekesen és izgalmasan alakult a makói mérkőzés első félideje, amely a lécekről és egy gólról szólt. Azt nem mondhatjuk, hogy a hazaiak voltak egyértelműen fölényben, de amíg Csányi Ádámék előbb a 22. percben kétszer is eltalálták a kapufát – a Honvédtól érkezett játékos beadása után a kipattanót Zámbori Dániel lőtte a felső lécre –, majd a 33. percben Popgeorgiev is telibe tüzelte az alumíniumot, addig a Szolnok veszélyes helyzetei közül csak egy végződött kapufával. És mivel a 39. percben Rabecz Valter a kapust kicselezve, egy kicsit kisodródva tudott az üresen maradt kapuba lőni, így megérdemelten vezetett a szünetben a Makó. 

Sőt a második félidő legelején Popgeorgiev is gólt szerzett, így megnyugtatóvá vált a makói előny. A Szolnok természetesen nem adta fel, és a 71. percben Tisza Kálmán révén összejött a szépítés. Mivel a Popgerorgiev a kapussal szemben ziccert hibázott, a 94. percben a vendégek játékosa hat méterről fölélőtt, így az eredmény nem változott: győzelemmel startolt a Makó. 

Siha Zsolt: – A mérkőzés végén voltak nehéz pillanataink, de úgy érzem, összességében megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Makó FC–Szolnok 2–1 (1–0)

Makó, 700 néző. Vezette: Muhari Gergő (Deme, Zahorecz).

Makó FC: Bordás – Seres, Sirokmán, Heidrich (Kiss L. (58.) – Csányi Á. (Varga R., 70.), Lévai, Juhász J., Pócs T., Zámbori D. (Zana, 86.) – Rabecz (Belanka, 58.), Popgerorgiev (Széll K., 86.). Vezetőedző: Siha Zsolt.

Szolnok: Csáki – Tisza K., Rokszin, Tömösvári, Gohér – Földi, Antal G. (Lukovszky, 68.), Sitku (Pinto, a szünetben), Lengyel B. (Nádházi, 76.) Kópis – Lakatos (Iván M., a szünetben). Vezetőedző: Romanek János.

Gólszerzők: Rabecz (39.), Popgerorgiev (49.), ill. Tisza K. (71.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában