Vasárnap rajt

2022.07.22. 15:32

Értük szoríthatunk az EYOF-on

Több sportágban képviseltetik magukat a Csongrád-Csanád megyei sportolók a vasárnap kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Besztercebányán vásárhelyi úszók, szegedi atléta és női kézilabdázók sikereiért drukkolhatunk.

Vajgely Pál

Dobó Zsombor most az EYOF-on versenyez.

Fotó: Frank Yvette

Összesen hat Csongrád-Csanád megyei sportoló vesz részt az Európai Ifjúsági Fesztiválon. Besztercebányán a legnépesebb küldöttség női kézilabdában lesz, ahol három szegedi játékos lesz ott  a keretben: Giricz Lilla, Keceli-Mészáros Renáta és Mórocz Fanni egyaránt a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosaként került be a serdülő válogatott keretébe, amely Szlovákiával, Romániával és Dániával találkozik majd a csoportban. 

Sűrű programja van Dobó Zsombornak, az SZVSE diszkoszvetője ugyanis a jeruzsálemi U18-as Eb-n elért ötödik helyét követően most az EYOF-on bizonyíthat. Mint elmondta, itt nem az egyik legfiatalabb, hanem az egyik legidősebb lesz majd a mezőnyben, így mindenképpen jó eredményt szeretne elérni. 

– Nem érzem, hogy megfeszített lenne a tempó, az elmúlt két hét is edzőtáborral telt, kellő időm volt felkészülni – mondta Dobó Zsombor, aki július 29-én lép majd dobókörbe. Edzője, és egyben nagypapája, Eperjesi László elmondta, Zsombor jó állapotban van, amennyiben pedig azt a teljesítményt nyújtja majd, mint amit az edzéseken is, akkor biztosan elégedetten térnek haza.

A Hód Úszó SE-t ketten képviselik majd Besztercebányán: Horváth Ákos 200 és 400 méter gyors mellett 200 méter pillangóban indul, míg Kis Noel 50 és 100 méter gyorson lesz ott a mezőnyben, utóbbi pedig három váltóban is indul majd az EYOF-on.

Ákos fő száma a 200 méter pillangó lesz. Nagyon szeretném, hogy egyéni csúcsot ússzon, és döntőbe jusson ezen a számon, de a nemzetközi serdülő mezőny egy lutri, ahol nagyokat fejlődnek a gyerekek akár egy hónap alatt is. Fontos megjegyezni, hogy itt nemzetenként csak egy úszó jut be a döntőbe, így ha az előfutamban egy magyar első és harmadik helyezett van, akkor csak az első jut döntőbe. Egy picit olyan ez, mint az éhezők viadala – mondta Ákos edzője, Máté Hunor. Kitért rá, tanítványa decemberben megúszta az EYOF-szintet, így eljuthatott egy edzőtáborba, ami sokat segíthetett számára. 

– A 4x100 vegyes és mix gyorsváltóval a legesélyesebb Noel a döntőre, ott pedig bármi lehet. Szeretném, ha egyéniben is döntőbe jutna, de a serdülők mezőnye kiszámíthatatlan. Sikerült jó formát időzíteni az EYOF-ra, jó állapotban várja a versenyt Noel – mondta tanítványa esélyeiről és céljairól Sibalin Dávid, a Hód Úszó SE edzője. 

A besztercebányai eseményen Magyarországot 9 sportágban összesen 95 fiatal sportoló képviseli, a megnyitót vasárnap este rendezik, a versenyek pedig hétfőn kezdődnek. Az EYOF a 14 és 18 év közötti sportolók legnagyobb európai multisporteseménye 1991 óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában