Ezüstérmet nyert

2022.07.19. 16:40

Új sportágban remekelt Ugrai Panna

Vajgely Pál

Ugrai Panna éremmel tért haza Birminghamből.

Fotó: Hód Úszó SE

Vízi- és életmentőként próbálhatta ki magát Ugrai Panna. A Hód Úszó SE sportolója ugyanis tagja volt a birminghami világjátékokon szereplő csapatnak, amelynek színeiben két számban versenyezhetett.

Négyfősek a váltók, és kell egy tartalékember. Megkerestek, hogy csatlakoznék-e a csapathoz, majd a próbaedzések jól mentek. Interneten már ismerkedtem a sportággal, és nagyon megtetszett. Most voltam először az Egyesült Államokban, ez sokaknak egy nagy álom. Egy nagyon nehéz sportágban próbálhattam ki magamat, sokkal több koncentrációt igényel, mint az úszás. Nagyon izgultam, a rajtkövön remegett a lábam, hogy el ne rontsak valamit – mondta tapasztalatairól Ugrai Panna. 

A Hód Úszó SE sportolója két számban indult Birminghamben. A "babás" váltóban négyszer 25 métert kell úszni, a vízzel feltöltött baba súlya nagyjából 60 kilogramm, ezzel kellett minél rövidebb idő alatt célba érni, míg a vegyes váltóban egy víz alatt, uszonnyal kellett úsznia 50 métert – a 4x50 méteres kombinált váltóban sikerült második helyen beérni a magyar csapatnak.

Összetett feladatokat kellett teljesíteni, ahol több a hibázási lehetőség is. Úgy érzem, hasonló formában voltam, mint a felnőtt országos bajnokság alatt – tette hozzá.

Panna kitért rá, egyelőre még nem hirdettek keretet az augusztusi felnőtt Európa-bajnokságra, ettől függ számára az elkövetkezendő időszak programja.

Ha nem kerülök be, akkor sem leszek csalódott, mert készülünk a szeptembertől induló rövidpályás idényre – zárta Ugrai Panna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában