Helyi sport

2022.08.16. 17:58

2 millió forintra büntették meg a Szeged-Csanád GA-t

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapata közleményben jelentette be, hogy az MTK Budapest elleni idegenbeli mérkőzés után történtek miatt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága kétmillió forint megfizetésére kötelezte a klubot.

B.D.

Futács Márkó (balról) és Temesvári Attila. A labdarúgó NB II. 1. fordulójában az MTK 0–1-ről fordítva nyert 2–1-re otthon a kék-fekete mezesek ellen.

Fotó: Árvai Károly/MW

Amint azt a szegediek honlapjukon írják, tanúk elmondása szerint a szegedi fociultrák gyűlöletkeltő kifejezései miatt kapott büntetést a Szeged-Csanád GA. 

– A Fegyelmi Bizottság tárgyalás megtartása után az augusztus 1-jén lejátszott MTK Budapest–Szeged Merkantil Bank Liga-mérkőzéssel kapcsolatban a Szegedet 2 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert a mérkőzés lefújása után a stadiont elhagyó, annak közvetlen környezetében tartózkodó szegedi szurkolók részéről antiszemita, gyűlöletkeltő kifejezés hangzott el. Klubunk a történtektől elhatárolódik, a Fegyelmi Bizottság döntését tudomásul veszi, egyben megfontoljuk büntető feljelentés megtételét közösség elleni uszítás bűntett elkövetésére való felbujtás gyanúja miatt – áll a Tisza-parti klub közleményében. 

Augusztus ötödikén már közös közleményben állt ki a kirekesztés és a rasszizmus ellen a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a Pick Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő Alföld Szegedi Teke Egylet és a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata miután a fent említett mérkőzést követően antiszemita rigmusok hangoztak el a szegedi szurkolóktól. A teljes közlemény ide kattintva olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában