Romániába utaznak

2022.08.14. 13:43

A Pick Szegednek sok problémája akadt a beállósokkal

A beállósok elleni védekezésben mindenképpen fejlődnie kell a Pick Szeged játékosainak. Talán ez volt a legfontosabb konklúzió, amit levont a Balatonfüred és a Gyöngyös elleni edzőmeccsekből Juan Carlos Pastor vezetőedző. Augusztus 19-én és 20-án Romániában csiszolhatja tovább a taktikát az ötszörös magyar bajnok.

Becsei Dávid

Küzdelmes mérkőzések várnak a szezonban Rosta Miklósékra (a labdával), ezekre nyújtott hasznos felkészülést a Balatonfüred és a Gyöngyös.

Fotó: Karnok Csaba

A felkészülési időszak harmadik hetét két edzőmeccsekkel színesítette a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Előbb a Balatonfüredet győzték le Bánhidiék 37–26-ra a Pick Aréna akadémiai csarnokában, majd a Gyöngyöst 38–27-re. Az alapozás lényegi része, a taktikai elemek csúcsra járatása még hátravan. Eddigi a kiváló erőnlét elsajátítása volt fókuszban, ennek ellenére biztató játékot mutatott a bajnoki címvédő. 

– A két lejátszott edzőmeccsből leginkább a Gyöngyös elleni első félidő tetszett a legkevésbé. Nagyon lassú volt a csapat, jobb játékot vártam. A beállósokkal szemben mindkét találkozón sok problémánk akadt védekezésben. Amikor viszont játékba lendültek a fiúk, tetszett, amit láttam tőlük – értékelt a klubhonlapon Juan Carlos Pastor. 

Mindkét találkozót követően vastaps kísérte a Pick-játékosokat az öltözőbe. Erre a legjobban talán Alexander Blonz szolgált rá, akinek jó teljesítményére első szegedi idényében árnyék vetült. Most viszont megújulva, óriási önbizalommal játszott, a két meccsen tizenegyszer talált kapuba. 

Ha jól játszik, Alexander Blonz (a labdával) nagy erőssége lehet a csapatnak.
Forrás: Karnok Csaba

– Jó érzés újra meccseket játszani és győzni, de a Balatonfüred és a Gyöngyös ellen is érződött rajtunk, sok munka vár még ránk. A magyar bajnokság két élcsapata volt a vendégünk, jó ilyen ellenfelek ellen indítani a szezont, két hét múlva pedig még erősebb csapatokkal gyakorlunk Németországban. Az alapozás során remek munkát végeztünk, de erőnlétben még mindig van hova fejlődnünk – összegzett Blonz. 

Pénteken és szombaton magyar idő szerint 18 órától a romániai Nagyszentmiklóson előbb a Constanta, majd a Nagybánya lesz a Pick Szeged edzőpartnere. 

Pick Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 38–27 (18–14) 
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, Ludányi Márton sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy. 
Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 8/5, Garciandía 4, Martins 1, Bánhidi 1, Szita 3, Blonz 6. Csere: Mikler (kapus), Gaber, Tönnesen 2, Bombac 1, Rosta 2, Frimmel 1, Mackovsek 2, Bodó 2, Sostaric 5/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
HE-DO B. Braun Gyöngyös: Bartucz – Lakosy 3, Schäffer 3, Hegedüs 3, Gerdán, Potisk 5, Menyhárt 1. Csere: Tomic 1 (kapus), Hamidovic 4, Halász L. 1, Jóga, Schmid 1, Gráf 1/1, Bura 4, Nkousa, Jaros. Vezetőedző: Bíró Balázs. 
Hétméteres: 6/6, ill. 2/1. 
Kiállítás: 8, ill 4 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában