Helyi sport

2022.08.07. 08:00

Az ETO otthonában folytatja a Szeged-Csanád GA

A hétfői nyitány után sem vezet könnyűnek ígérkező helyszínre a Szeged-Csanád Grosics Akadémia útja: a labdarúgó NB II. második fordulójában ugyanis a Tisza-partiak a héten válogatott játékossal erősített ETO FC Győr vendégeként lépnek pályára.

Vajgely Pál

Fotó: Frank Yvette

A második forduló jön vasárnap a labdarúgó NB II.-ben, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia pedig az MTK Budapest elleni idegenbeli rajtot követően ismét idegenben, ezúttal az ETO FC Győr vendégeként lép pályára.

A Rába-partiak győzelemmel rajtoltak, miután 1–0-ra legyőzték a Nyíregyházát, a héten pedig válogatott labdarúgóval bővült a keretük. Az ETO-ban folytatja ugyanis Kovács István, a 30 éves labdarúgó a Mol Fehérvártól érkezett, és ezen a találkozón debütálhat a győrieknél.

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen a Győr személyében egy nagyon jó csapattal játszunk, ráadásul idegenben. Mint minden meccsen, most is megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból, reméljük ez elég lesz a sikerhez. Át kell menteni a jó pillanatainkat az MTK elleni meccsből. Bátran alapozhatunk az első félidei játékunkra, ugyanakkor gyorsabbá és türelmesebbé kell válnunk. A legfontosabb, hogy ne veszítsünk könnyű labdákat és a koncentrációnkat megőrizzük a hármas sípszóig – mondta a vasárnapi találkozó kapcsán Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője. 

Ami pedig a további programot illeti, a klub közlése alapján a Szent Gellért Fórum gyepszőnyegények felújítása miatt tovább csúszik a hazai debütálás. A tavaszi szezon végén egy tervezett karbantartás kezdődött a stadionban, ám az aszályos időjárást nem látták előre, így annak érdekében, hogy nagyobb kár ne keletkezzen a talajban, a Szentlőrinc elleni meccs pályaválasztói jogát is felcserélték. Mindez azt jelenti, hogy a szegediek ebben a szezonban először augusztus 21-én lépnek pályára a Szent Gellért Fórumban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában