Helyi sport

2022.08.01. 22:08

Hatvan percig tartotta magát a Szeged az MTK ellen

A labdarúgó NB II. nyitófordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Temesvári fejesével vezetést szerzett, ám végül pont nélkül maradt a bajnokesélyes MTK Budapest otthonában.

Vajgely Pál

A vezetés megvolt, végül pont nélkül maradt a Szeged az MTK otthonában.

Fotó: Árvai Károly

Összesen öt nyáron igazolt labdarúgó kapott szerepet Alekszandar Sztevanovics első kezdőcsapatában: az Új Hidegkuti Nándor stadionban Szilágyi, Szatmári, Pintér, Sipos és Bíró is kezdőként debütált a Szegedben.

Az MTK veszélyes támadótriója olykor komoly feladat elé állította a szegedi védelmet vagy Molnár F. kapust az első negyed órában, majd kicsit leült a meccs.

A 26. percben jött az első komolyabb szegedi helyzet, miután Szatmári bal oldali szögletére Temesvári érkezett remekül, fejesét azonban bravúrral védte Balázs – egy perccel később pedig Molnár zárta jól a szöget Bognár közeli lövésénél. Fél óra játék után Futács lapos lövése centikkel ment el a bal kapufa mellett, majd egy perccel később megszerezte a vezetést a Szeged. Pintér újabb remek szögleténél Temesvári megelőzte Balázst, és a hazai kapuba fejelt, 0–1! Sőt, nem sokkal később egy újabb jó korner után akár kettővel is vezethettek volna az egészen bátran futballozó Tisza-partiak, de a félidőben így is megvolt a vezetés.

Szépe fejesei nyitották a második félidőt, előbb Molnár F.-nek kellett védenie (a lecsorgót Nagy rúgta mellé közelről) majd a hosszún érkezve a kapufát találta el. Gajdos nem tudta eltekerni a védő mellett a labdát a tizenhatoson belülről, ellenben a túloldalon Lehoczky beadásánál az üresen maradt Futács kapásból, ballal kiegyenlített, 1–1. Hat perc alatt fordított az MTK, ugyanis Szilágyi kézzel blokkolta Bognár lövését az ötösön, a büntetőt Futács magabiztosan lőtte a bal sarokba, 2–1. 

A folytatásban még akadtak ugyan lehetőségei a hazaiaknak, de több gól nem született, nem kis részben köszönhetően Molnár védéseinek. A Szeged sokáig jól tartotta magát, de nem tudott pontot rabolni az MTK Budapest otthonából.

MTK Budapest–Szeged-Csanád GA 2–1 (0–1)
Labdarúgó NB II., 1. forduló. Budapest, Új Hidegkuti Nándor stadion, 1000 néző. Vezette: Derdák Marcell (Huszár, Király).
MTK: Balázs – Varju, Szépe, Nagy Zs., Medgyes – Kata (Horváth A., 90+2.), Mezei (Lehoczky, a szünetben), Bognár I. – Stieber Z. (Miknyóczki, a szünetben), Futács (Kovács M., 75.), Németh K. (Barkóczi, 89.) Vezetőedző: Bognár György.
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Szilágyi, Kővári (Bitó, 74.) – Sipos, Simon Á. (Farkas A., 86.), Szatmári (Szakály, 64.), Pintér Á. (Dobos, 64.) – Bíró (Haruna, 64.), Gajdos. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics. 
Gólszerzők: Futács (61., 67., a másodikat 11-esből), ill. Temesvári (34.).
Sárga lap: Stieber (14.), ill. Gajdos (56.), Szilágyi (66.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában