Helyi sport

2022.08.30. 10:40

Hét perc alatt szerzett mesterhármast

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád-Csanád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Rendhagyó módon ezúttal nem egy bajnokin, hanem a magyar kupában mesterhármasig jutó deszki támadót, Fóris Attilát választottuk a forduló gólvadászának.

V. P.

Fóris Attila (tízesben) megfordította a kupameccset.

Fotó: Török János

Bár a megyei II. osztályú Ásotthalomban Papdi Gábor is triplázni tudott, választásunk ezúttal Fóris Attilára esett, mint a forduló gólvadásza. A Deszk játékosa ugyanis csupán hét perc alatt háromszor is betalált, csapata tíz perccel a meccs vége előtt még hátrányban volt, így azonban legyőzte az ASR Gázgyárt, és bejutott a legjobb 64 csapat közé. 

– Tavaly a Mórahalom ellen négy perc alatt rúgtam kettőt. A legvégéig kitartottunk, az elejétől kezdve nagyon nyomott az ellenfelünk, benne is volt, hogy megszerzik a vezetést. Nagyon kompaktan védekeztünk, majd egy lecsorgó labda után sikerült kiegyenlítenem, ami megroppanthatta a Gázgyárt, ezt pedig kihasználtuk. A másodiknál egy védés után közvetlen közelről bólintottam a kapuba, a harmadik pedig egy rosszul hazatett labda után született, el tudtam pöckölni a labdát a kapus előtt, majd az üres kapuba passzoltam – összegezte a győztes kupacsatát és a hét perc alatt született mesterhármasát Fóris Attila, aki a 81., a 85. és a 88. percben volt eredményes a vasárnapi kupameccsen. 

Ezzel a Deszk a legjobb 64 csapat közé jutott, és várhatja a szerda esti sorsolást: a 22.30-kor kezdődő eseményt az M4 Sport élőben közvetíti, ebben a fordulóban pedig már az NB I.-es és NB II.-es csapatok is érdekeltek lesznek. 

– Szeretnénk minél messzebb eljutni a kupában, óriási siker már ez is, amit elértünk. Kívánságunk nincs, de jó lenne egy első vagy másodosztályú csapattal találkozni – tette hozzá Fóris Attila. 
A deszkiekre erőltetett menet már, szerdán a megyei magyar kupában, pénteken ismét a bajnokságban lép pályára. 

– Most is tizenkét nap alatt volt öt meccsünk, de szerencsére bő a keretünk. A legjobb az lenne, ha a felsőházban folytathatnánk a bajnokságban. Úgy érzem, az új edző, Csordás József vezetésével remekül készültünk fel a bajnokságra, jó csapat kovácsolódott össze – zárta Fóris Attila. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában