A bajnoki cím a cél

2022.08.02. 14:07

Jelentősen átalakult a PC Trade Szegedi NKE játékoskerete

Miután búcsúzott a másodosztálytól, átalakult kerettel vágott neki július utolsó hetében a felkészülésnek a PC Trade Szegedi NKE női kézilabdacsapata, amelynél az edzői feladatokat továbbra is Vadkerti Attila és Baunok Bernadett látja el.

B.D.

Eddig hat játékos távozott, és három érkezett a PC Trade Szegedi NKE-hez.

Fotó: Török Attila - illusztráció

Véget ért a nyári szünet a PC Trade Szegedi NKE női kézilabdázói számára, akik július 25-én elkezdték a felkészülést a 2022–2023-as idényre. Az új szezont már az NB II.-ben kezdi meg a klub, ugyanis az NB I./B küzdelmeitől búcsúzott a létszámszűkítés következtében. Az alsóházi rájátszás nyolcadik pozíciójában zárták a tavalyi küzdelmeket. 

A szegediek klubhonlapja úgy fogalmazott, az előző idényhez képest az előttünk álló szezonra jelentősen megváltozott a játékoskeret. Elbúcsúzott a csapattól Szécsi Rebeka, Szabó Fanni, Baráth Kitti, Farkas Adrienn, Prezeneczki Nelli és Szöllősi Zsófia. Az érkezők oldalán egyelőre három név szerepel. Visszatér a Szegedhez Algyőről Lovistyék Kitti, Vácról pedig Bereczky Bíborka, míg Gyenes Imola az NB I.-be feljutott Békéscsabától teszi át a székhelyét a Tisza-parti városba. 

A kispadon nem történt változás, így a szakmai munkát továbbra is Vadkerti Attila és Baunok Bernadett irányítja majd a PC Trade Szegedi NKE-nél. 

– Sajnos az előző idény nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, így búcsúztunk az NB I./B-től. A célunk, hogy minél hamarabb visszajussunk a másodosztályba! Az a tervünk, hogy idén megnyerjük a bajnokságot, ami nem lesz könnyű feladat – árulta el Vadkerti. 

Az erőviszonyokat látva úgy gondolja az egykori magyar válogatott kézilabdázó, a szegedi csapatnak nem lesz egyszerű dolga céljai elérésének érdekében. 

– Továbbra is az a koncepciónk, hogy a rutinos felnőtt játékosaink mellé sajátnevelésű, tehetséges és szorgalmas fiataljainkat tegyük be. Az átlagéletkorunk alacsony, nagy a teher mindenkin, hiszen a felnőttnek úgy kell gardírozni a fiatalokat, hogy közben magukra is odafigyelnek. Egyre nagyobb felelősséget rakunk a fiatalokra, remélem sikeresen kamatoztathatjuk majd a másodosztályú rutinunkat – tekintett a jövőbe pozitívan. 

A női kézilabda NB II. Délkeleti csoportjában két csapat indul Csongrád-Csanád megyéből, a PC Trade mellett a KSZSE. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában