Sikeres előadók

2022.08.23. 16:30

Juan Carlos Pastor 401 kézilabdaedzőnek tartott továbbképzést

A C licences edzői képesítés éves továbbképzésének megrendezését 2022-ben a Csongrád-Csanád megyei Kézilabda-szövetség nyerte el. A Pick Arénában tartott eseményen 401 edző vett részt, akiknek többek mellett Juan Carlos Pastor is tartott előadást segítője, Krivokapics Marko tolmácsolásában.

Becsei Dávid

A Pick Akadémia játékosainak segítségével szemléltette előadását Juan Carlos Pastor.

Fotó: Sándor Judit/MW

Szeptember közepéig folyamatosan indulnak el a kézilabda-bajnokságok felnőtt- és utánpótlásszinten egyaránt. Az edzőknek minden szezon előtt továbbképzésen kell részt venniük. A, B vagy C licenc szükséges, előbbi kettőnek a megújítását a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szervezi meg, míg utóbbira pályázni lehet. Az MKSZ Nemzetközi Edzőképző Központjának kiírására a Csongrád-Csanád megyei Kézilabda-szövetség is pályázott, majd nyert. 

– Nagyon örülünk, hogy olyan visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől, ami a rendezés sikerét bizonyítja. Köszönöm mindenkinek a szövetség nevében, hogy hozzájárult az idei előadásokhoz akár előadóként, hallgatóként vagy közreműködőként – mondta lapunknak Fekete József, a megyei szövetség elnöke. 

Négyszázegyen hallgatták végig az előadásokat a Pick Arénában. Vizsgázni nem kellett, az előadói gárda a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatára és a Pick Akadémia munkatársaira épült. 

Juan Carlos Pastor „Az intenzitás fejlesztésének lehetőségei az edzésmunkában” címmel tartott egyórás előadást, gyakorlatait pedig a Pick Akadémia játékosainak segítségével szemléltette is. 

Egyre hangsúlyosabb a profi sportban a mentális felkészültség, így a motiválás lehetőségeiről a modern kézilabdában témakörben a Pick Akadémia sportpszichológusa, Bereznyai-Bíró Noémi osztott meg hasznos tanácsokat. 

Az ifjúsági Európa-bajnokságon negyedik helyezett magyar fiúválogatott szövetségi kapitánya, a Pick Akadémia szakmai igazgatója, Kárpáti Krisztián a védekezés kialakításáról és abban a kreatív alkalmazkodásról beszélt. 

Elengedhetetlen az erőnlét fejlesztése is az utánpótlásban is, így a kondicionális képességek fejlesztéséről az erőnléti edzők vezetője, Granyák Dominik tartott előadást. Kárpáti révén a védekezésről hallgathattak az edzők, míg Vladan Jordovics a modern támadójátékot vette górcső alá a legújabb európai tapasztalatok alapján. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában