Helyi sport

2022.08.08. 16:22

Máris újra versenyezne Nagy Bianka

Három bronzérmet is nyert a Kanadában lezajlott kajak-kenu világbajnokságon Nagy Bianka. Az MVM Szeged kenusa úgy érzi, bírja a tempót, és már a következő feladatokra koncentrál.

V. P.

Nagy Bianka három bronzot nyert Kanadában.

Fotó: Balint_Vekassy

– Háromszoros világbajnoki bronzérmesként ébredhetett ma. Felfogta már valamennyire, mi történt Kanadában?

– Egyelőre semennyire! Még nem gondoltam erre, ma ugyanúgy zajlik az élet tovább, nem éreztem a világbajnoki szereplés hatását, inkább majd akkor tudatosul bennem mindez, amikor hazaérkezem. Kemény két napot zártunk Kanadában, és úgy érzem, majd a szeptemberi pihenő után tudjuk igazán összegezni a történteket.

– Szombaton az ötszáz párosban szerzett bronz után a kétszázas döntőre azt mondta, az már egy örömkenuzás volt. Mennyire volt igaz ez vasárnap a négyes döntő esetében?

– Nem a tervek szerint alakultak a dolgok, a lengyel és a kanadai egység is felkészültebb volt nálunk. Nem is akartunk többet ebben a számban, próbáltuk élvezni a helyzetet. Irreális szélben kellett versenyeznünk ebben a döntőben, de az az igazság, hogy az előttünk végző két négyes jobb volt nálunk.

– Mit jelent Önnek ez a szereplés a világbajnokságon?

– Elsősorban az ötszáz párosban gondolkoztunk, álomszerű, hogy ezen a számon dobogóra tudtunk állni. Főleg, ha megnézzük, hogy gyakorlatilag az olimpiai döntő mezőnye volt ott ugyanúgy ebben a fináléban, nagyon kemény mezőnyben sikerült harmadiknak lennünk. Furcsa, mert ahogy tegnap sétáltunk, akkor az edzőm, Kása Péter világított rá, hogy ez mekkora eredmény, és mit is értünk el.

– Milyen volt a verseny helyszíne?

– Engem arra neveltek, hogy minden körülményt zárjak ki, és csak a versenyzésre koncentráljak. Nem biztos, hogy az nyer egy-egy futamot, aki tükörvízen a legjobb lenne, hiszen nem mindig van tükörvíz. Lehet, csak az eredmények mondatják velem, de én semmilyen problémát nem érzékeltem a körülményekkel kapcsolatban.

– Maradt még erő Önben a szezon hátralévő részére?

– Lendületben érzem magamat! Olyan feldobott állapotban vagyok, hogy már várom az Európa-bajnokságot, alig várom, hogy az ukrán páros ellen újra versenyezhessünk! Az Eb mellett vár ránk még egy U23-as Eb is, de ott már annyi számban nem indulunk majd, az egyfajta levezető versenye lesz ennek az évnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában