Illusztris társasághoz csatlakozott

2022.08.23. 16:01

Szegedi vízilabdázóval lett világbajnok az ifjúsági válogatott Szerbiában

Hőstett a javából, a magyar ifjúsági férfi vízilabda-válogatott Belgrádban győzte le Szerbiát a világbajnoki döntőben ötméterespárbaj után. Az aranyérmes csapat egyik gólfelelőse a szegedi Leinweber Olivér volt, de az utolsó keretszűkítésig Gyovai János és Pörge Zsombor is harcban állt a kerettagságért.

Becsei Dávid

Leinweber Olivér aranyéremmel a nyakában, edzői társaságában. Jobbján Juhász Zsolt, balján Lehmann István, illetve Mód Péter, a Szegedi Vízipóló Suli elnöke.

Forrás: Szegedi Vízipóló Suli

Illusztris társasághoz csatlakozott az ifjúsági világbajnoki címmel Leinweber Olivér. 1995-ben Molnár Tamás, Mód Péter és Fodor Rajmund ünnepelhetett juniorvilágbajnoki aranyérmet, míg Varga Árpád szintén juniorként Európa-bajnokságot nyert. 

– Az SZVPS-sel megnyert serdülő bajnoki cím és az ifjúsági bronzérem után a vb-szereplést tűztem ki célul, majd hogy minél hasznosabb tagja legyek a válogatottnak. Úgy érzem, sikerült, a harmadik legtöbb gólt szereztem magyarként Belgrádban. Minden meccsen nem sikerült betalálnom, de a döntőben igen – mesélte lapunknak Leinweber Olivér. Úgy fogalmazott, eddigi pályafutása legnagyobb eredményét érte el most, melynek izgalmait egy szinten említi az ifjúsági bronzéremmel hiszen ott szintén büntetők után nyert a Szegedi Vízipóló Sulival. 

A siker titkaként a magyar csapat koncentráltságát, valamint a védelem és a torna álomcsapatába is beválasztott kapus, Gyapjas Vikor teljesítményét említette elsőként. 

– A felkészülés alatt többször sikerült legyőznünk a szerbeket. Tudtuk, hogy ők a vb-cím fővárományosai, így éreztük, akár még nekünk is lehet esélyünk. A döntőig vezető úton egyszer sem izgultam, a fináléban viszont már volt bennem némi drukk – jegyezte meg a 16 éves tehetség. 

Hozzátette, hatalmas örömöt jelent számára ez a siker, de ez csak részsiker, ennél nagyobb tervei vannak a jövőt illetően. Tovább lép és nagyobb célokat tűz ki. 

– Szeretnék az előttünk álló szezonban érmet nyerni az ifibajnokságban. Nehéz lesz, de jó csapatunk van és szinte bármire képesek lehetünk. A felnőttek között a minél több játéklehetőséget igyekszem elérni rengeteg munkával, míg pislákoló reményként ott él bennem a 2024-es párizsi ötkarikás játékok fénye. Utóbbihoz szerencsére is szükség van, fiatal is vagyok, de keményen dolgozom mindennap, hogy akár már ezen az olimpián ott lehessek – árulta el terveit. 

Nem sok pihenő jutott Olivérnek, ugyanis hétfőn már kettőt edzett. Pénteken fontos meccs vár az SZVPS ificsapatára a Szolnok ellen, amelyet ha megnyernek, jó eséllyel bekerülnek majd a legjobb nyolc közé a magyar kupában. 

Szegedre érve egyik első útja a Tiszavirág Sportuszodába vezetett, hogy élményeiről meséljen és megmutassa aranyérmét csapattársainak, barátainak és edzőinek, akiknek sokat köszönhet, akárcsak családjának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában