Véget ért a szezon

2022.08.24. 13:18

Veszélyes vizeken szerzett tapasztalatot Vas Luca

A legfontosabb, hogy minden rendben. A Róma melletti Ostia tengerpartján megrendezett nyílt vízi Európa-bajnoki versenyt épségben megúszta Vas Luca, aki feladta ugyan a 25 km-es versenyt, de olyan körülmények között nem is lehetett folytatni a versenyt.

V. P.

Vas Luca épségben megúszta a futamot.

Fotó: Czeglédi Zsolt

– Kicsit nagy volt a zavarodottság, de szerencsére semmilyen sérülés nem történt, jól vagyok – mondta lapunknak Vas Luca. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője ugyanis feladni kényszerült a 25 km-es versenyt az Európa-bajnokságon, de ez nem is csoda, hiszen olyan hullámok voltak a vízben, amelyek lehetetlenné tették a versenyzést. 

A futam káoszba fulladt, hiszen voltak olyan versenyzők, akik feladták, míg mások egészen sokáig még a vízben maradtak és úsztak tovább: sőt, az olaszok rá is csaptak a célbaérkezést jelző táblára – már amennyi maradt belőle, a berendezést a szél és a hullámok ugyanis alaposan megrongálták.

– A verseny előtt elmondták, 15 kilométer után lefújhatják a futamot, és azt is, mindez hogy nézhet ki, ehhez képest nem álltak a helyzet magaslatán. Sorrendet sem tudtak megállapítani, csak a fél mezőnynek szóltak, a másik fele tovább úszott. Nagyon sok országnál ezen múltak a válogatottságok, ösztöndíjak, így viszont egy év munkája ment kukába – tette hozzá Vas Luca.

Hosszas tanácskozás után a LEN végül úgy határozott, hogy nem hirdet végeredményt a futamban. A szegedi sportoló számára így igen furcsa vége lett a szezonnak, hiszen ez volt az idei év utolsó versenye.

– Egy igen hosszú szezon volt. Ha ezt hamarabb tudom, akkor elmentem volna nyaralni, és nem biztos, hogy felkelek minden hajnalban... Ez lett volna a második alkalom, hogy leússzam a 25 kilométert. Tavaly a Lupa-tavon teljesítettem már, akkor hideg vízben, tóban sikerült, most viszont pont az ellentettje várt rám, hiszen tengerben, sós vízben kellett úszni. Az elején egy nagyon nagy kalandnak tartottam, a második körtől viszont már kezdett átcsapni egy haláltúrává. Ilyen szomjas még sosem voltam, mint itt a négy óra alatt a sós vízben. Óriási tapasztalatszerzés volt számomra. Két hét pihenőm van, utána kezdődik az egyetem – zárta Vas Luca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában