Labdarúgó NB III.

2022.09.11. 19:06

A HFC bajnokaspiráns otthonában szerzett pontot

Kiegyenlített mérkőzésen gólnélküli döntetlent játszott a Hódmezővásárhelyi FC Dunaújvárosban a labdarúgó NB III. Közép csoportjának nyolcadik fordulójában.

Becsei Dávid

A piros mezes Dunaújváros veretlen maradt, a sárga-kék mezes HFC viszont továbbra is dobogós.

Fotó: Laczkó Izabella

A csoport rangadójaként harangozták be a HFC dunaújvárosi vendégjátékát. Antal Krisztián csapata már az első percben ziccerhelyzetet alakított ki, de Irmes nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. Az idén már öt találatnál járó vásárhelyi támadó kulcsszereplője volt csapata támadásainak az első játékrész során. Két góllal kecsegtető lövése mellett kétszer is veszélyesen iramodott meg a szélen, de a sikeres centerezés végül mindkétszer elmaradt. 

Több lehetőséget dolgozott ki a HFC, miközben fegyelmezetten és szervezetten védekezett. A szünet után leginkább mezőnyjáték folyt a pályán, de komolyabb hazai helyzet ekkor sem alakult ki a vendégek kapuja előtt. A félidő derekán is szerezhetett volna győztes gólt a Vásárhely, de Barta a tizenhatoson belülről nem találta el a kaput, fölé lőtt. A Dunaújváros felívelésekkel próbálta zavarba hozni az ellenfél védelmét kevés sikerrel, így egyik oldalon sem született gól. 

Vasárnap 16 órától a 14 pontot Honvéd II. érkezik a 19 ponttal harmadik helyen álló HFC otthonába a kilencedik fordulóban. 

Antal Krisztián: – Elégedettek lehetünk a döntetlennel a bajnokaspiráns otthonában, de a mérkőzésképet látva akár a győzelmet is megszerezhettük volna. 

Dunaújváros–Hódmezővásárhelyi FC 0–0 
Labdarúgás, NB III., 8. forduló. Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Maml Zoltán (Szkrajcsics, Bizderi). 
Dunaújváros: Hegedűs – Irimiás (Barna, 63.), Hesz, Papp M., Novák (Székely, 63.), Jakab (Szepessy, 84.), Galambos, Ferenczy (Szunyog, a szünetben), Kesztyűs, Varga Sz. (Csiki, a szünetben), Gosztonyi. Edző: Horváth Ferenc. 
Hódmezővásárhelyi FC: Deczki – Molnár B., Ondrejó, Tapiska (Povázsai, 68.), Hunya, Bata (Barta, 68.), Irmes (Kenderesi, 85.), Pesuth, Zabari, Hegedűs M. (Schildkraut, 68.), Szabó P. Edző: Antal Krisztián. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában