MMA grappling

2022.09.27. 14:00

Bajnoki címek 40 felett

Budapesten rendezték meg az MMA grappling magyar bajnokságot, amelyen két szegedi veterán harcos, Bertalan Dezső (44) és Sárközi Róbert (47) is bajnoki címet nyert, emellett további Tisza-parti sportoló is eljutott a dobogóra.

M. J.

Egy kép, rengeteg rutin. Bertalan Dezső (balról) és Sárközi Róbert megmutatta a fiataloknak, hogyan kell harcolni bőven 40 felett.

Fotó: HGF

Budapesten a pestszentimrei Sportkastély adott otthont az idei junior, felnőtt és veterán MMA grappling magyar bajnokságnak, amelyen két szegedi klub versenyzői is érmeket szereztek. A Szegedi Harcosok Egyesülete Dedi Team három érmet hozott el, ebből kettő a bronz, egy pedig az arany – utóbbit az edző, Bertalan Dezső érte el, aki 44 évesen volt a legjobb a +100 kilogrammos súlycsoportban, míg harmadik helyen végzett Pópity Péter és az egykori bokszoló, Rimovszky Szabolcs. 

– Egy célom van: 44 évesen is a gyerekek példaképe lenni – nyilatkozta lapunknak Bertalan Dezső.  

A Szegedi Küzdősport klubból ketten állhattak fel a dobogóra, és itt is találhattunk egy igazi veteránt: Sárközi Róbert 47 évesen hódította el a bajnoki címet a 92 kilogrammosok között, míg Elter Antal ugyanitt harmadik lett.

– Ezzel a teljesítménnyel is motivációt akarok adni a fiatal harcosoknak. Sosem adni fel – ez a mottóm. A két nagy példaképem, Növényi Norbert és Randy Couture 50 felett is harcoltak – írta a klub hivatalos médiafelületén Sárközi. 

A szegedi klubok eredményei, Szegedi Harcosok Egyesülete Dedi Team, no gi, 71 kg: 4. Szikora Gellért; –100 kg: 3. Rimovszki Szabolcs; +100 kg: 1. Bertalan Dezső, 3. Pópity Péter. 

Szegedi Küzdősport Klub, no gi, 92 kg: 1. Sárközi Róbert, 3. Elter Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában