A Pakssal játszottak

2022.09.13. 19:52

Először kapott ki a Szedeák a felkészülés során

A felkészülési időszak során először kapott ki a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely szoros meccsen maradt alul a Pakssal szemben. A klub bejelentette, hogy amerikai légiós érkezik az irányító posztra.

Vajgely Pál

Roberson vádlisérülése miatt keveset játszott a Paks ellen.

Fotó: Török János

A meccs napján eldőlt, hogy Desmond Washington lesz a Naturtex-SZTE-Szedeák irányítója. A 30 éves amerikai kosaras a francia másodosztályú Chalon csapatában játszott legutóbb, és ma este érkezik Szegedre, így még nem volt ott a Paks elleni meccskeretben. A meggyógyult Kovács Ádám viszont igen, akárcsak Milic Starovlah, a montenegrói légiós sorsa eldőlt, próbajátékát követően szerződtette őt a szegedi klub, amelynek így megvan a légiós négyese a szezonra.

Bár 8–10-ről 16–10-re fordított a Szedeák az első negyedben, a folytatásban megakadt támadásban. A második negyed közepéig csak három pontot tudott ehhez hozzátenni, így Simándi Árpád időt kért 19–29-nél. Ezt követően már jobban működött a támadójáték, a félidő végéhez közelítve pedig Person két triplája után már csak két pont volt a paksiak előnye. Végül négy ponttal vezettek az atomvárosiak a nagyszünetben.

Roberson közelijeivel zárkózott tovább a Szedeák, majd triplacsatát hozott a harmadik negyed vége: Bognár kétszer, Edwin egyszer volt eredményes kintről, ezzel pedig utolérték ellenfelüket a Tisza-partiak. Sőt, Person remek passzát Filipovics ejtette be, így az utolsó tíz perc előtt szegedi vezetést mutatott az eredményjelző, 56–54. 

Izgalmas meccs kerekedett, hiszen az utolsó két percre döntetlennel fordulhattak a felek, 66–66. Polányi vállalta el a hármast, ez viszont nem lett jó, a túloldalon viszont Edwin a vonalról, majd kintről is pontos volt, így hét másodperccel a vége előtt 73–69-re vezetett a Paks. Innen már nem tudott visszajönni a Szedeák, amely első vereségét szenvedte el a felkészülési időszakban. 

A Szedeák pénteken és szombaton a Morgen Ferdinánd emléktornán szerepel, ahol a Kaposvár lesz az ellenfele az elődöntőben. 

Naturtex-SZTE-Szedeák–Paks 71–73 (17–17, 22–26, 17–11, 15–19)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés, Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Nyilas, Utasi, Vadász.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Balogh 7, Person 14/12, Kerpel-Fronius 2, Bognár 17/9, Roberson 9. Csere: Starovlah 6/3, Kovács Ád. 2, Mayer, Polányi 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Paks: Frank 3/3, Edwin 21/9, Karosi 3/3, Eilingsfeld 14, Atkinson 13. Csere: Gulyás, Pajor 1, Taiwo 1, Kovács Ák. 9/3, Minchev 8/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában