Gyorsasági görkorcsolya

2022.09.14. 13:01

Heten indultak az Eb-n a Tornádó Teamből

Gardi Dominika (balról a második) a teljes magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője volt.

Fotó: Tornádó Team Szeged

Hat napon keresztül az olaszországi L'Aquilában zajlott a gyorsasági görkorcsolyázó Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatottban összesen heten képviselték a Tornádó Team Szeged csapatát.

Újoncként a csapat két legfiatalabb tagja Zolván Barbara és Sándor Lilla nagyon bátran vágtak neki életük eddigi legrangosabb kihívásnak. Barbara a pályaversenyek napjain harcolt ki egy nagyon értékes 10. helyezést az egyik hosszútávon, míg Lilla az utcai versenyek mindkét hosszú távján a 10. helyet szerezte meg. Mindketten tagjai voltak a döntőbe jutott váltónak, ahol tatabányai sporttársukkal a szenzációs 4. helyet érték el a lányok.

Erdős Dávid és Dieterle Fábián a marathonon álltak rajthoz, ahol féltávnál sajnos Dávid feladni kényszerült a versenyt, ellenben Fábián a nagyon erős középmezőnyben tudott végezni.

Bíró Hanna élete első felnőtt Európa bajnokságán megtapasztalhatta, mennyire magas a színvonal ebben a korosztályban, ahol szinte kivétel nélkül profi versenyzők az ellenfelek, hivatásos sportolóként, rendkívüli feltételek mellett űzve ezt a sportot. Ezért is kiemelkedő eredmény, az utcai versenyek 1 körös sprintversenyében a középdöntőbe történt továbbjutása és az ott elért 13. helye.

Hunyadi Panni a hosszú távokon indult, és az erős középmezőnyben végzett az utcai versenyek 10.000 méteres pontversenyén. A Bíró Hanna, Hunyadi Anna, Gardi Dominika összeállítású váltó hatalmas csatában, századokkal maradt alul a hollandokkal szemben a döntőbe jutásért, ám a hatodik hely így is nagyon értékes helyezés.

A magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője Gardi Dominika volt, aki valamennyi távján, ahol rajthoz állt, a top tízben végzett. A pályaversenyek 10.000 méter pont-eliminációjában bátor taktikus versenyzéssel, riválisaival felváltva sorra hozta el a pontokat, és csupán egyetlen pont hiányzott a dobogóhoz. Végül a nagyszerű 5. hely lett Dominikáé. Látványos verseny volt az 1000 méteren való középdöntőbe jutása is. Az innen a döntőbe való bekerülése szinte lehetetlen volt a rendkívül sűrű mezőnyben, de ezt is sikerrel teljesítette. Végül a döntőben a 6. helyet szerezte meg Domka, amely a rendkívüli mezőnyben kivételesen értékes eredmény.

Az Európa Bajnokság utolsó napján a marathonon Domka a teljes távon az élmezőnyben volt látható. Több szökést lekövetett, lerázhatatalanul követte le az erős csapatok kiszámíthatatlan taktikáját. A célegyenesben a hosszú befutóban csodával határos módon tudott talpon maradni az ádáz sprintben, végül néhány századdal lemaradva a győztestől a 10. helyen végzett.

Az eddigi mozgalmas év ezzel még nem ért véget. Október végén Argentínában valamennyi gördülő sport világbajnokságán a Roller Games-en áll rajthoz, ahol Hunyadi Annával ketten képviselik Magyarországot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában