Újra győzelem

2022.09.04. 19:29

Megszakadt a Makó rossz szériája

Pócs Tamásék hosszú idő után győzelemnek örülhettek.

Fotó: Sandor Judit

Négy elveszített bajnoki után megszakadt a Makó FC rossz szériája: a Maros-parti csapat ugyanis magabiztos játékkal győzte le az újonc PTE-PEAC csapatát.

Pedig nem indult jól a meccs a makóiak számára, hiszen egyrészt a nézők segítségére a zárt kapus büntetés miatt nem számíthatott a csapat, másrészt pedig a második percben Sirokmánt kényszerűségből le kellett cserélni. 

Sok helyzet nem akadt az első fél órában, Juhász juttathatta volna vezetéshez a hagymavárosiakat, de a kapu fölé lőtt. Fél óra elteltével azonban egy rossz felszabadításra csapott le Popgeorgiev, aki 20 méterről az üresen maradt kapuba lőtt, 1–0-. A hazaiak támadója pár perccel később Vladul szöktetésével ugrott ki majd a kapus mellett higgadtan a hálóba lőtt, megduplázva ezzel csapata és önmaga góljainak számát. A triplától sem állt messze a csatár, miután az első félidő végén a keresztlécet is eltalálta.

A szünet után gyorsan tett arról a Makó, hogy fel se merüljön a vendégekben, hogy lehet itt keresnivalójuk: egy szabadrúgás után Vladul fejese jött ki a kapusról, a kipattanót pedig Juhász pofozta be, 3–0. Végig kontrollálta a meccset a Makó, és a végén ugyan a szépítés összejött a pécsieknek, miután Keresztes lőtt egy nagy gólt távolról. 

A Makó tehát hosszú idő után újra nyerni tudott, legközelebb pedig Monorra látogatnak.

Siha Zsolt:A csapatot nagyon megviselte az elmúlt időszak eredménytelensége. Sokat tettünk érte, hogy újra átérezzük a győzelem ízét. Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk!

Makó–PTE-PEAC 3–1 (2-0)
Labdarúgó NB III., Közép csoport, 7. forduló. Makó, zárt kapuk mögött, vezette: Németh Gergely (Kovács, Csákó).
Makó: Ásós – Juhász, Seres, Popgeorgiev (Frank, 67.), Csányi (Rabecz, 80.), Vladul, Zámbori, Zana, Sirokmán (Belanka, 6.), Pócs, Nikics (Borbély, 80.). Edző: Siha Zsolt.
PTE-PEAC: Paceka – Than (Forró, 61.), Bozóki, Temesvári (Takács, 77.), Hawkins (Wieland, 89.), Szabó Z. (Tóth A., 77.), Gelencsér, Udvardi (Makai, 61.), Varga B., Keresztes, Nagy M. Edző: Lőrinc Antal.
Gólszerzők: Popgeorgiev (29., 34.), Juhász (50.), ill. Keresztes (85.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában