Élvezi a mentorálást

2022.09.02. 14:11

Skaliczki László szakmai tanácsadóként dolgozik tovább

Gyűjti a sportélményeket, így az ősszel mindenképpen szeretne ellátogatni a Pick Arénába Skaliczki László. A csurgói női kézilabdacsapat megszűnt az NB I./B-ben, de a város férficsapatánál szakmai tanácsadóként folytatja munkáját.

Becsei Dávid

Skaliczki Lászlót lenyűgözte a Pick Aréna látványa.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Bár a csurgói női kézilabdacsapat visszalépett a másodosztályú szerepléstől, az együttes vezetőedzője, Skaliczki László nem maradt munka nélkül. Az egykori szegedi szakember a Csurgói KK férficsapatának lett a szakmai tanácsadója. Lapunknak úgy fogalmazott, megkérték, hogy szakmai meglátásaival mentorálja a fiatal edzőkollégát, Baranyai Norbertet. Fontos feladatként tekint munkájára, hiszen egy fiatal szakembert segíthet, valamint visszatérhet a férfiszakág világába, ahol már huszonhat esztendőt eltöltött. 

– Jó érzés ismét férfi kézilabdázók között dolgozni, hiszen az életem nagy részét velük töltöttem. Harminchét évből harminckettőt az élvonalban, huszonhatot pedig a férfiak között. Sok tapasztalatom gyűlt össze, szeretném ezzel segíteni a klubot és kollégámat – vélekedett Skaliczki, aki 1996-ban bajnoki címet nyert a Pick Szegeddel. 

Élvezi a munkát a 67 éves mesteredző, aki a tréneri feladatokról sem tett még le. Legfontosabbnak azt érzi, nem fárasztóak a teendők. A nyári szünetben végre el tudott látogatni a Pick Arénába is, amelynek fia a létesítményvezetője. A szegedi klub köszöntötte egykori sikeredzőjét. 

– Sajnos nem jártam itt BL- vagy NB I.-es meccsen, de így is varázslatos érzés volt belépni ebbe a csodálatos létesítménybe. Meccsrajongó vagyok, tervezem, hogy jövök az ősszel, az itteni varázs pedig mindig megfog. Felejthetetlen miliőt teremtenek a szegedi szurkolók és a csapat, igazi sportélményt nyújtanak. Én pedig ezeket gyűjtöm – mesélte. Hozzátette, megható volt viszont látni önmagát is a képeken. Előjöttek az emlékek, hogy nagyjából tíz évet töltött Szegeden, a főiskolán, kézilabdázóként, majd edzőként. 

Kezdődik a bajnokság a Csurgó a NEKA-val találkozik először, míg a Pick Szeged a Budakalász fogadja ma 18 órától. 

– A két topcsapat, a Szeged és a Veszprém játékába nem hiszem, hogy beleszólhat bárki is, de utánuk nagy tömörülés lehet a Tatabánya, a Balatonfüred, a Ferencváros és még talán a Komló, Csurgó párossal. Az dönthet ebben a tülekedésben, hogy a mögöttük levők ellen ki veszít pontokat – osztotta meg bajnoki várakozását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában