Labdarúgó NB III.

2022.10.21. 12:30

A közösség a HFC sikereinek kulcsa

Kerek egészet alkot a HFC játékoskerete, amely impozáns teljesítményt nyújt eddig a labdarúgó NB III. Közép csoportjában. A vásárhelyiek tizenhárom mérkőzésen harmincnégy pontot gyűjtöttek, míg a legfőbb üldözők, az Iváncsa huszonhetet kettővel kevesebb meccsen, a Dunaújváros pedig tizenkét találkozón van túl huszonhét ponttal.

Becsei Dávid

Antal Krisztián, a Hódmezővásárhelyi FC vezetőedzője.

Fotó: Karnok Csaba

A tizennegyedik fordulóban szombaton 13 órától a Szekszárdot fogadja a Hódmezővásárhelyi FC. A Tolna megyeiek tizenhét pontjukkal a kilencedik pozíciót foglalják el a tabellán. 

– Ismerős csapat, amelynek van néhány jó játékosa. Fő erényük idén, hogy idegenben elég jól szerepelnek, többek mellett a visszalépett Balassagyarmat otthonában is nyertek. Nem változtatunk a játékunkon, jobb képességű futballistáink vannak, szeretnénk föléjük nőni – osztotta meg várakozását a HFC trénere, Antal Krisztián. Az idegenbeli remeklés nem túlzó a szekszárdiakra, hiszen tizenkét pontot szereztek vendégként. A Majost, az MTK II.-t, a Monor és a Ceglédet is két vállra fektették. 

Ebben a fordulóban rendezik két bajnokaspiráns rangadóját, ugyanis a kupában szerdán hosszabbítás után a Ferencvárost kiejtő Iváncsa Dunaújvárosban lép pályára. 

Arra a kérdésünkre, hogy a sikeres szezonkezdet kapcsán mennyire kell fognia játékosokat, úgy fogalmazott Antal Krisztián, mindenki a helyén van. 

Karnok Csaba
Idén eddig rendesen jutott a sikerekből Vásárhelyre, vezeti a csapat az NB III. Közép csoport tabelláját.
Fotós: Karnok Csaba

– A sorozatos győzelmek után sem változott meg senki, mindenki jól kezeli a sikereket és továbbra is arra koncentrálnak a fiúk, hogy az aktuális következő ellenfelet legyőzzék. Ez a vágy fűti őket – folytatta a szakember, aki a megyei II. osztályú Székkutasban még pályára szokott lépni. 

Továbbra is sikeréhesek és motiváltak a vásárhelyiek, akik nemcsak egyénenként jók, de kiváló csapatot is alkotnak vezetőedzőjük szerint. 

– Van egy stílusunk, amelynek az alapját a kapusunk, a védelmünk és a szűrőink adják meg. Jó egyéniségeink vannak, ezeknek köszönhető, hogy az egyik legkevesebb gólt kapó, illetve legtöbbet rúgó csapat vagyunk a csoportban – összegezte Antal Krisztián, aki Zabari Dávidra ötödik sárga lapja miatt nem számíthat, míg többen kisebb sérüléssel bajlódnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában