Férfi kézilabda NB I.

2022.10.27. 15:14

A Pick Szeged késő esti mérkőzéssel folytatja a bajnokságot

Négy elvesztett Bajnokok Ligája-mérkőzés, valamint a veszprémi vállalható vereséget követően az Elverum ellen menekült a győzelembe a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a nemzetközi kupaporondon. Az első BL-pontok után szombaton már magyar bajnoki vár a címvédőre, szokatlanul későn, 20.05-kor (élő: M4 Sport) kezdenek a Tisza-partiak a HE-DO B. Braun Gyöngyös ellen a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Az Elverum ellen védekezésben kapott fontos szerepet Szita Zoltán (a labdával). A Gyöngyös ellen támadásban is pályára lép majd valószínűleg.

Fotó: Karnok Csaba

Végre! Ez járt szinte mindenkinek a gondolataiban, amikor a jó kezdés után nem produkált igazán gyenge periódust a Pick Szeged az Elverummal szemben. Hamar komolyabb előnyt épített fel a házigazda a Pick Arénában. Alilovic fantasztikusan védett, Rosta egyre inkább megbirkózik a feladatokkal, amik rá hárulnak Bánhidi hiányában, de Tönnesen is jó lövőformát mutatott, hiszen a Nantes után az Elverum kapujába is hatszor talált be. 

Szegedi pályafutása során a legtöbb játékpercet Szita Zoltán is most kapta, a magyar válogatott balátlövő támadásban a szélen kapott szerepet, fő feladatának viszont a bal oldali kettes pozíciót kapta a védelemben, amit szépen megoldott.

 Történelmi gólokból is jutott a norvég bajnok elleni találkozóra, ugyanis a parádésan védő Mirko Alilovic szerezte meg az első kapusgólt a BL-ben a Pick Arénában. Dean Bombac sem tétlenkedett, ugyanis a Szeged örökös Bajnokok Ligája-góllövőlistáján feljött a második helyre. Immár háromszázhuszonhat találatot jegyez, míg a megelőzött Jonas Källman háromszázhuszonötöt, Balogh Zsolt pedig háromszázhuszonnégyet. 

Közel sem volt hibátlan a játék, de az egyértelműen látszott, valami elindult, ráadásul a jó irányba. Sokan hiányolták Juan Carlos Pastortól is a higgadtabb kisugárzást az elmúlt időszakban, amit most jól lehetett látni a spanyol szakemberen. Fejet búbolt, pacsizott és vállat veregetett. Nem csak egy szép gólt követően, de hiba után is olykor biztatásként. 

Szombaton 20.05-től már bajnoki összecsapás vár a Pick Szegedre. A nyáron átalakult HE-DO B. Braun Gyöngyös érkezik a Pick Arénába. A hevesiek kispadján a Fejér-B.Á.L. Veszprémhez távozott Konkoly Csabát a korábbi irányító, Bíró Balázs váltotta, akinek ez az első felnőtt küldetése. A játékoskeret kicserélődött, a magyar válogatottban is olykor szerepet kapó Vilovszki és Ubornyák Tatabányára igazolt, Markez Csurgóra, míg Duris hazatért Szlovákiába. Az érkezők oldalán többnyire fiatalok, többek mellett a kapus Bartucz László, Schäffer Zsolt, Schmid Péter vagy éppen Jóga Norbert található. 

Hét napon belül ez lesz a Gyöngyös harmadik meccse. Bajnokin nagy csatában kaptak ki otthon a Tatabányától (25–27), míg a magyar kupában a vártnál nehezebben jutottak tovább Debrecenben a DEAC ellen (33–30). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában