Férfi kézilabda NB I.

2022.10.22. 18:33

A Pick Szeged nyolcgólos hátrány után egyenlíthetett volna Veszprémben

Borzalmas kezdés után vállalható vereséget szenvedett a címvédő Pick Szeged a Telekom Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I. hatodik fordulójában. Nyolcgólos különbség után még az egyenlítésért is támadhatott a Szeged, végül 31–26-ra nyert a hazai együttes.

Becsei Dávid

Dean Bombac szinte végig a pályán volt, ez a hibáinak számában is meglátszott.

Fotó: Török Attila

Mindkét oldalon akadtak hiányzók, ez egyértelműen a Pick Szegedet sújtotta jobban, hiszen Bánhidi Bence mellett Mikler Roland és Sebastian Frimmel sem állt a szakmai stáb rendelkezésére, míg a Veszprémben Kentin Mahé nem volt ott egy válogatott héten összeszedett bordasérülés miatt. 

Mirko Alilovic védése után borzalmasan folytatta a mérkőzést az első percekben. Több labdát is eladtak a vendégek Veszprémben, ezeket kihasználva 3–0-ra ellépett a trónkövetelő. A Tisza-parti gólcsendet Bombac törte meg (6. perc: 3–1), majd a nyolcadik minutumban derült égből villámcsapásként Rosta Miklós kapott azonnal piros lapot. A védőjét megkerülő Pesmalbeket találta arcon, videózás után jött az ítélet. 

Rosta kizárását követően Gaber is kapott kétperces kiállítást, így a tizenötödik percben Mackovseknek kellett a falban őrlődni támadásban. Ziccert hibázott, de nem csak ő, a mérkőzés ezen periódusában rengeteg problémája volt a pályán a Picknek, aminek köszönhetően a tizenkilencedik minutumban már 11–3 állt az eredményjelzőn. 

Miguel Martins beálltával szebb karaktere lett a felgyorsult szegedi támadásoknak, így a huszonnyolcadik percben Blonz szélsőgólja után 15–10-re jött fel a Szeged. Akár még ennél szorosabb eredményt is mutathatott volna a tábla a szünetben, Jahja piros lapja után viszont ismét becsúsztak a hibák és nem jött már újabb vendégtalálat. 

Martins (balról) és Pesmalbek csapatuk legjobbjaik közé tartoztak. Előbbi támadásban, utóbbi védekezésben nyújtott jó teljesítményt.
Fotós: Török Attila

Megújulva, energikusan érkezett vissza a második félidőre a Pick Szeged, amely Blonz és Garciandía góljaival remekül kezdet, 16–12. Alilovic bravúrjai és a veszprémi ziccerek kapufán csattanásai szinte szárnyakat adtak a Szegednek, így a negyvenhatodik percben 21–20-nál az egyenlítésért támadhatott az ötszörös magyar bajnok. Ekkor több labdavesztés jellemezte a vendégek játékát, a fáradó Bombac kiélezett helyzetekben hozott túl kockázatos döntéseket. Blonz hidegvérrel értékesítette a hétmétereseket, de az utolsó percekben Petar Nenadics új színt és gólokat hozott a Veszprém játékába, amivel a hazaiak bebiztosították sikerüket a tartalékos vendégek ellen. 

A Pick Szeged szerdán 18.45-től a norvég Elverumot fogadja a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában a Pick Arénában. 

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Több részből állt ez a meccs, Rosta piros lapja nagyon rosszul jött számunkra, hiszen támadásban és védekezésben is használni szerettük volna. Sajnos ellépett a Veszprém nyolc góllal, de csapatként küzdve visszajöttünk a mérkőzésbe, aminek pozitív. Miután ismét hibáztunk, a Veszprém kihasználta ezeket, de a kézilabda ilyen sport, ha hibázol, azt a másik kihasználja. Bízom benne, hogy a sérültjeink minél hamarabb visszatérnek. Sajnálom, hogy kikaptunk, de örülök, hogy szebb képet mutattunk csapatként. Folytatjuk a munkát, és reméljük, ennek az eredményeként az eredmény a jövőben változni fog. 

Telekom Veszprém–Pick Szeged 31–26 (16–10) 
Férfi kézilabda NB I., 6. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna, 5034 néző. Vezette: Andorka, Hucker. 
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 4/1, Jahja 3/1, R. Lauge 3, PESMALBEK 2, el-Deraa 3, Strlek 2. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, P. NENADICS 4, A. Nilsson 4, Z. Ilics 1, Sipos, Lukács, VAJLUPOV 5/3, Elísson. Vezetőedző: Momir Ilics. 
Pick Szeged: ALILOVIC – Bombac 3, Tönnesen 1, GABER 1, Mackovsek 1, Bodó, BLONZ 7/5. Csere: Rosta, SOSTARIC 6/2, MARTINS 6, Garciandía 1, Radivojevics. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 6/5, ill. 9/7. 
Kiállítás: 4, ill. 4 perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában