Dél-Koreában

2022.10.13. 14:17

Ádám Martin vasárnap bajnok lehet

Bajnoki címben bízik a forráskúti Ádám Martin, a dél-koreai labdarúgó-bajnokságban szereplő Ulszan Hyundai csatára, és abba, hogy bekerül a magyar válogatott kezdőcsapatába.

MTI

Emlékezetes jelenet, amikor az olasz Bastoni (jobbról) ellökte Ádám Martint, de a bíró nem ítélt 11-est.

Fotó: Kovács Tamás

A távol-keleti országba nyáron igazolt Csongrád-Csanád megyei futballista az M1 aktuális csatornának adott csütörtöki interjúban elárulta: nem számított ilyen gyors beilleszkedésre, ám szerencsére elég hamar megszerezte első találatát és az ország, a környezet megszokása is gyorsan ment. Játéktudásban azonosnak tartja az NB I-et és a dél-koreai bajnokságot, utóbbi viszont intenzitásban edzésen és mérkőzésen is előrébb jár tapasztalatai alapján.

Két fordulóval a zárás előtt együttesét egy pont választja el a bajnoki címtől, amely az első élvonalbeli aranyérem lenne a klub számára. A 27 esztendős csatár bízik benne, hogy már vasárnap sikerül ezt megszerezni.

A forráskúti Ádám Martin november elején utazik haza Magyarországra, és reméli, hogy még az idén számítanak rá a válogatottban. Eddig nyolcszor kapott lehetőséget, mindannyiszor csereként az azóta visszavonult csapatkapitány, Szalai Ádám helyén. A csatárposzt megüresedése kapcsán úgy fogalmazott: lehetőségként fogja fel, amelyet meg akar ragadni.

– A címeres mezt akkor is jó érzés felvenni, ha csak néhány percre teszi az ember. Remélem, hogy ezt majd kezdőként is átélhetem – fogalmazott.

A válogatottat a Nemzetek Ligájában elért sikeres szereplésének köszönhetően a legerősebb kalapból húzták ki az Európa-bajnokság selejtezősorozatának sorsolásán, ellenfélül a szerb, a montenegrói, a bolgár és a litván együttest kapta a G csoportba.

– Azt gondolom, jó csoportba kerültünk, de ezt a helyén kell kezelni. Nehezebbe és könnyebbe is kerülhettünk volna, ugyanakkor jó eséllyel várhatjuk ezeket a mérkőzéseket – mondta Ádám Martin, aki hangsúlyozta: koncentrálni kell és elvégezni a szükséges munkát, valamint nem szabad félvállról venni a csoportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában