Férfi kézilabda NB I.

2022.10.30. 12:32

Elégedetten nyilatkozott Juan Carlos Pastor a Gyöngyös elleni meccs után – GALÉRIA

A Bajnokok Ligája után a férfi kézilabda NB I.-ben is visszatért a győztes útra Pick Szeged. Bodó Richárdék a Gyöngyös ellen nyertek késő esti mérkőzésen a Pick Arénában 32–24-re. Legközelebb Kielcében játszanak a Tisza-partiak, a Bajnokok Ligájában csütörtökön 20.45-kor lépnek pályára.

Becsei Dávid

Alexander Blonz (a labdával) öt gólig jutott a Gyöngyös ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Nem változott az előző két mérkőzéshez képest a szegediek kerete, Bánhidi Bence, Mikler Roland, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic továbbra is sérülés miatt rehabilitál. Friss értesülés, hogy Mikler kisebb térdműtéten esett át, ami miatt várhatóan négy-hat hétig nem edzhet. 

Vendéggóllal indult a találkozó, majd Radivojevics duplájával fordított a Pick. Az első negyedórában még az eredményjelző is támogatta a maroknyi gyöngyösi szurkolótábor hangszálait a Pick Arénában, ugyanis 4–2-re és 5–3-ra is vezetni tudtak a hevesiek. 7–6-nál visszavette az előnyt a Szeged, majd a 21. minutumban 11–9-nél először vezetett kettővel a bajnoki címvédő. Az első játékrész hajrájában Bodó Richárd és Imanol Garciandía átlövésgóljaival megszilárdult a Tisza-parti előny, végül négygólos különbséggel mentek szünetre a csapatok. 

A második félidő már ennek az előnynek a menedzseléséről szólt szegedi részről, ami maximálisan sikerült. Martins és Szita támadásban gyakorolhatott eredeti posztján, míg Molnár Robin karrierje első felnőtt NB I.-es találkozóján góllal debütált. 

Juan Carlos Pastor: – Mindig nehéz egy hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzés után felvenni a ritmust a hétvégi bajnokira. Örülök, hogy azok a játékosok, akik később léptek pályára, jól teljesítettek. Sokat jelentene számunkra, ha ez a tendencia állandósulna, és mindig segíteni tudnának. A második félidőben rendre jól védekeztünk, majd szépen felépítettük a támadásainkat. Különösen elégedett vagyok ma Radivojevics, Bodó, Garciandía, Szita és Martins játékával. A jövőben is ez a cél, hogy minél több játékossal tudjunk játszani a mérkőzéseken. 

Pick Szeged–HE-DO B. Braun Gyöngyös 32–24 (17–13) 
Férfi kézilabda NB I., 7. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T. 
Pick Szeged: Alilovic –RADIVOJEVICS 7/1, Tönnesen 1, Bombac, Rosta 2, Mackovsek 1, Szita. Csere: L. Krivokapics (kapus), Gaber, Blonz 5/2, GARCIANDÍA 8, BODÓ 4, MARTINS 3, Molnár 1, Radvánszki. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
HE-DO B. Braun Gyöngyös: Bartucz – Gábori 1, Schmid 1, Hegedüs 3, Gerdán, Halász L. 3, VARSANDÁN M. 5. Csere: Tomic (kapus), POTISK 6/1, Jóga, Gráf 1, Lakosy 1, Nkousa 1, Menyhárt 1, Jaros 1. Vezetőedző: Bíró Balázs. 
Hétméteres: 4/3, ill. 1/1. 
Kiállítás: 2, ill. 2 perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában